Aktor: – En meget alvorlig overfallsvoldtekt

Om natta den 25. juni ble en kvinne overfalt og forsøkt voldtatt like utenfor Trysil sentrum. DNA-bevis knytter en 26 år gammel mann til overfallet. I dag starter rettssaken.

Sør for Trysil sentrum

Langs denne veien litt utenfor Trysil sentrum ble kvinnen overfalt og voldtatt.

Foto: Inge Haugen

Aktor Iris Storås

Aktor i saken, statsadvokat Iris Storås, sier det er snakk om en meget alvorlig overfallsvoldtekt.

Foto: Linda Vespestad / NRK

– Det er snakk om en jente som blir overfalt på nattestid og forsøkt voldtatt, blant annet ved bruk av kniv. Det er meget alvorlig, sier statsadvokat Iris Storås, som er aktor i saken.

Overfalt på åpen gate

Kvinnen var på veg hjem da hun ble overfalt på åpen gate like utenfor sentrum av Trysil like etter klokka 03 på natta. Overfallsmannen rispet henne med kniv både i halsen og i ansiktet og han brukte kniven til å skjære av henne klærne, i følge tiltalen.

Kvinnen meldte fra til politiet like etter overfallet og ble undersøkt på voldteksmottaket bare noen timer senere.

– Det ga meget gode spor ved at vi fikk sikret DNA-profil av gjerningsmannen på hennes kropp, sier politiadvokat ved Elverum politistasjon, Henning Klauseie.

Husker ikke

To dager senere ble mannen som nå er tiltalt for overfallsvoldtekten pågrepet. Han er 26 år og bor i Trysil, men er av utenlandsk opprinnelse.

Mannen har tidligere sagt at han ikke husker noenting, men at han skjønner at han må ha noe med det å gjøre, på grunn av DNA-bevisene. Det er foreløpig uklart om han vil erkjenne straffskyld eller ikke når rettssaken starter i Sør-Østerdal tingrett dag. Han forsvares av advokat Tore Famestad.

– Ekstremt tøff periode

Helge Hartz

Bistandsadvokat Helge Hartz vil kreve 200.000 kroner i oppreisning til kvinnen.

Foto: NRK

Et overfall og forsøk på voldtekt av denne typen har en strafferamme på inntil 15 års fengsel.

Advokat Helge Hartz, som er bistandsadvokat for den fornærmede kvinnen, sier de vil kreve oppreisning på 200.000 kroner. Kvinnen vil møte i retten og avgi forklaring.

– Det har vært en ekstremt tøff periode for henne. Men hun ser fram til å møte i retten og avgi forklaring, og bli ferdig med saken, sier Hartz.

Trakk kniv på utested

Den 26 år gamle mannen er også tiltalt for å ha trukket kniv mot en annen mann i Trysil sentrum samme natt. Det skal ha skjedd utenfor Bøes i Storvegen bare en snau time før overfallet på kvinnen.

Rettssaken går i Sør-Østerdal tingrett i Elverum. Det er satt av to dager til saken.

Flere saker fra Innlandet