Hopp til innhold

Håndballhelten fryktet det verste

Alexander Blonz var helten da Elverum sensasjonelt vant i Champions League mot Porto. Men få sekunder før slutt så det ut til å gå galt.

Elverums håndballspiller Alexander Blonz kan ha blitt alvorlig skadet i Champions league-kampen mot Porto. Får vite mer tirsdag 22.9 da han skal til MR-undersøkelse.

MED KRYKKE: Hjemme i Elverum kjenner ikke Alexander Blonz mye til kneskaden han pådro seg i torsdagens kamp i Champions League borte mot Porto. Likevel er krykka kjekk å ha, spesielt når han går i trapper.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

SAKEN OPPDATERT 23/09: Blonz er trolig ute i seks til åtte uker. Han hadde ingen korsbåndskade, men at kneskåla var ute av ledd.

Alexander Blonz innrømmer at han fryktet det verste da han gikk ned for telling rett før slutt under torsdagens Champions League-kamp mot Porto. Elverum ledet med ett mål da det var igjen 14 sekunder av kampen, og klubben var på vei mot en håndballbragd av de sjeldne.

Blonz spill var i verdensklasse, mente Viaplays ekspertkommentator, Gunnar Pettersen. Kantspilleren hadde skåret ti av Elverums 30 mål i tomålsseieren. Men rett før sluttsignalet skrek Blonz ut i smerte:

– Jeg landet feil og datt i bakken. Det var vondt, og kroppen begynte å riste, sier den 20 år gamle kantspilleren.

Fryktet sesongen var over

Akkurat da det skjedde fryktet han det verste. Han trodde ikke det ville bli flere håndballkamper for ham denne sesongen.

– Når det er noe med kneet vet man at det fort er korsbåndet som kan ryke, så ja – det slo meg at sesongen kunne være ferdig.

To dager etter kampen er han derimot langt mer usikker. Lørdag trente han lett med fysioterapeut Audun Fossvold i Terningen Arena. Blonz kjente ingenting til skaden. Likevel tør han ikke å tolke det altfor positivt:

– En tidligere lagkamerat av meg røk korsbåndet, og han kunne gå etter kampen. Det var først på bildene de så at det var røket og at han måtte operere.

Usikker etter undersøkelsen

Elverums klubblege, Helge Wangen, ønsker ikke å spekulere i hva slags skade Alexander Blonz har fått og hvor alvorlig den er. Lørdagens undersøkelse ga ingen klare svar. Nå avventer de en MR-undersøkelse tirsdag.

Elverums håndballspiller Alexander Blonz kan ha blitt alvorlig skadet i Champions league-kampen mot Porto. Får vite mer tirsdag 22.9 da han skal til MR-undersøkelse. Her på trening lørdag 19.9 med fysioterapeut Audun Fossvold.

LETT TRENING: Elverum og landslagets kantspiller merket ingenting til kneskaden under lørdagens trening med fysioterapeut Audun Fossvold.

Foto: Elverum håndball

– Før vi er 100 prosent sikre ønsker jeg ikke å si noe mer om skaden, sier Wangen.

Klubblegen presiserer at det ikke er grunnlag for å si at det er en korsbåndskade, men innrømmer at en slik skade ikke er uvanlig for håndballspillere.

– Men dersom det viser seg at det er en korsbåndskade, hvor lang tid vil det ta før Alexander Blonz er tilbake på banen?

– Det vi sier da er at det er en opptreningstid på minimum ni måneder etter operasjon. Og det er minimum, sier Wangen.

Mister flere kamper

Sportslig leder i Elverum håndball, Nils Kristian Myhre, sier han først og fremst synes synd på landslagsspilleren, som han mener var i sitt livs form.

– Han har levert på et nivå som er langt over det vi har sett før, synes jeg.

Verken Myhre, klubblege Wangen eller spilleren selv ønsker å ha noen formening om hvor mange kamper Blonz nå kan miste. Men at det blir flere kamper, virker veldig sannsynlig.

Blonz mister helt sikkert mandagens eliteseriekamp mot Halden. Torsdagens bortekamp i Champions League mot HC Vardar 1961 fra Nord-Makedonia går også trolig uten Blonz.

– Kneskader kan være så mangt, det er et stort spenn på hvor lenge jeg kan være ute. Jeg gleder meg til å få vite mer på tirsdag, sier Alexander Blonz.

Flere saker fra Innlandet