Hopp til innhold

HamKam nekter å selge Kristian Eriksen til Rosenborg

– Rosenborg har mye penger, men jeg tror de undervurderer verdien Kristian Eriksen har for oss, sier sportssjef Espen Olsen i HamKam.

Hamkam

ØNSKET I TRONDHEIM: Etter treningsøkta tirsdag måtte Kristian Eriksen svare på spørsmål fra media om interessen fra Rosenborg.

Foto: Anders Bakkerud Larsen / NRK

Kristian Eriksen (27) skal være sterkt ønsket av Rosenborg. Men HamKam vil ikke slippe ham.

Til avisa Hamar Arbeiderblad, sa Eriksen mandag kveld at han synes det er dårlig gjort av HamKam og at det har vært en drøm å spille for Rosenborg (bak betalingsløsning):

Tirsdag deltok Eriksen på trening sammen med resten av laget hjemme på Briskeby Arena. Etter treningsøkta stilte han opp og besvarte spørsmålene fra media.

Jeg har hele tiden hatt som ambisjon å nå så langt som mulig i karrieren. Og jeg føler at Rosenborg er en såpass stor mulighet og sjanse som jeg ikke kan la gå, sier han til NRK.

Kristian Eriksen deltok på HamKams formiddagsstrening.

TRENING: Tirsdag deltok Kristian Eriksen på formiddagstrening sammen med resten av HamKam-laget hjemme på Briskeby Arena.

Foto: Anders Bakkerud Larsen / NRK

Årets spiller i Obos-ligaen

Kristian Eriksen var en av HamKams viktigste spillere i 2021-sesongen som endte med opprykk til eliteserien. Han ble også kåret til årets spiller i OBOS-ligaen.

Hva tenker du om klubben, som er så bastand på at det er uaktuelt å selge deg?

– Jeg har vært ærlig på det at jeg er litt skuffet over ikke å få muligheten, når jeg føler andre kamerater har fått sjansen. Så synes jeg kanskje at jeg også burde fått muligheten når det dukker opp et såpass stort tilbud.

Les også: Ny HamKam-trener: – Vi skal være motbydelige å spille mot

NY HAMKAM-TRENER: Danske Jakob Michelsen var på plass som ny trener i HamKam i dag.
NY HAMKAM-TRENER: Danske Jakob Michelsen var på plass som ny trener i HamKam i dag.

Forstår du at folk er skuffet?

– Jeg skjønner skuffelsen og det er som jeg sa her i sted også at det er mye følelser i fotball. Og det er det for meg og det. At folk er skuffet, det har jeg forståelse for.

Har du gitt opp en overgang til Rosenborg nå eller håper du fortsatt?

– Ingen kommentar.

Kristian Eriksen sier at han er blitt enig med klubbledelsen om at de er uenige i denne saken. Men han har fortsatt fullt fokus på treningsfeltet og skal gjøre jobben sin her og nå.

Avviser salg

Rosenborg er ikke bare populære på Hamar. I fjor hentet de trenerduoen Kjetil Rekdal og Geir Frigaard nettopp fra HamKam.

Les også: Kjetil Rekdal presenteres som ny RBK-trener mandag

OBOS-ligaen fotball 2021, HamKam - Raufoss
OBOS-ligaen fotball 2021, HamKam - Raufoss

Sportssjef Espen Olsen i HamKam opplyser at Kristian Eriksen har to år igjen av kontrakten med klubben. Han er krystallklar på at det er uaktuelt å la Eriksen reise til Trondheim nå.

– Vi ønsker ikke å selge ham nå. Det er for tett på til seriestart. Kristian er en viktig spiller for oss som vi ser det som ganske umulig å erstatte nå for øyeblikket. Det er en veldig viktig sesong for HamKam. Så derfor så har vi sagt at han ikke er til salgs akkurat nå, sier Olsen.

Hva tenker du om at en storklubb tar kontakt så tett før sesongstart?

– Rosenborg har mye penger, men jeg tror de undervurderer verdien Kristian Eriksen har for oss. Jeg er litt overrasket at de tror de kan få ham så tett opp til seriestart, sier Olsen.

– Vi ønsker oss spilleren

Mikael Dorsin

VIL HA ERIKSEN: Sportslig leder i Rosenborg, Mikael Dorsin, sier at de har vært klare og tydelige på at de ønsker å hente Kristian Eriksen fra HamKam. (Arkivfoto.)

Foto: Fredrik Hagen

Rosenborg-trener Kjetil Rekdal ønsker ikke å kommentere saken.

Men sportslig leder Mikael Dorsin skriver følgende til NRK i en melding:

– Vårt må er å bygge best mulig stall. Så uansett om man kommer fra Salmar Akademien, Boca Juniors, Ajax, Chelsea eller HamKam så prøver vi å ta inn spillere som har den rette karakteren og passer inn i rollebeskrivelsen klubben og laget søker for å få den beste mulige og riktige sammensetningen av stallen.

– Vi har vært relativt klare og tydelige på at vi ønsker oss spilleren, så får vi se hva som skjer, skriver Dorsin.

– Helt forferdelig

Leder for HamKams supportere «Briskebybanden», Fred Kristian Nordstad, reagerer både på tidspunktet for en mulig overgang og måten det skjer på.

– Det er helt forferdelig, egentlig. Jeg hadde egentlig aldri trodd at han skulle ønske noe sånt noe han som er HamKam tvers igjennom, sier Nordstad.

Har du forståelse for at han ønsker seg til Rosenborg, som tross alt er en større klubb?

– Jeg skjønner godt at han vil til en større klubb og at ambisjonene hans er å spille på så høyt nivå som mulig. Men jeg tror faktisk han kunne ha kommet lenger ved å spille ett år i HamKam i eliteserien Da kunne han fått spille hver kamp han hadde mulighet til, enn å muligens få spille på et middelmådig Rosenborg, sier Nordstad.

Fred Kristian Nordstad, leder for Briskebybanden.

REAGERER STERKT: Leder for Briskebybanden, Fred Kristian Nordstad, synes det er helt forferdelig at Kristian Eriksen selv går så tydelig ut og sier at han vil til Rosenborg.

Foto: Anders Bakkerud Larsen / NRK

Flere saker fra Innlandet