Fylkesvei stengt etter flom

Varmen de siste dagene skaper full vårløsning sør i Gudbrandsdalen. Statens vegvesens entreprenør Mesta er ute med all mannskap for å prøve å få kontroll over vannet.

Brustugun Bru fv 315

Vannet flommer over ved Brustugun bru på fylkesvei 315.

Foto: Jørn Hogne Andersen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Vannet fosser over flere veier, og fylkesvei 318 mellom Dalsvingen og Gevorbenhaugen ved Bauker er stengt på grunn av flom.

– Vi har store problemer på flere fylkesveier der vannet har tatt andre veier enn de normalt tar. Dette er på grunn av den barfrosten vi fikk allerede i november. Bakken klarer ikke å ta imot det vannet som vanligvis ville rent ned i grunnen, sier Anita Brenden Moshagen i Statens vegvesen.

Omkjøring skiltet

Vegvesenet jobber nå på spreng for å få kontroll over vannet. Mye vann renner over veiene, mens andre steder graver vannet bort grunnen under veien. Spesielt ille er det på fylkesvei 318.

– Denne veien som går øverst i Gausdal er nå stengt på grunn av utgravning. Her er det skiltet omkjøring. Ellers er det foreløpig farbart på de andre veiene. Men vi oppfordrer folk til å kjøre forsiktig og ta kontakt med oss på telefonnummer 175 hvis de har tips, sier Brenden Moshagen.

(Artikkelen fortsetter under bildene.)

Brustugun Bru fv 315

Fylkesvei 315 ved Brustugun bru.

Foto: Jørn Hogne Andersen

Flom i Gudbrandsdalen

Vannet skaper store problemer i trafikken i Gudbrandsdalen.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Du får også oppdaterte veimeldinger på vegvesen.no. Brenden Moshagen sier det er en vanskelig jobb mannskapet har.

– Vi prioriterer steder der det er fare for at vannet kan renne ned til boliger, men det er vanskelig å kontrollere vannet. Arbeider går forsåvidt greit, men siden det er så mange veier som er rammet, så er det ganske omfattende arbeid.

Jobber hele natta

I går kveld var det klart og varmt vær i Gudbrandsdalen, og Brenden Moshagen sier været framover har mye så si for hvor raskt vegvesenet får kontroll over vannet.

– Vi følger med og har så god kontroll som vi kan ha.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.