Hopp til innhold

Frp-Johnsen nekter å kjøpe DAB-radio

Stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen (Frp) er illsint på overgangen til DAB. – Jeg nekter å bruke penger på DAB-radio og vil heretter bare høre på nærradio, sier han.

Tor Andre Johnsen

NEI TIL DAB: Stortingsrepresentant for Frp, Tor Andre Johnsen, er sint på det han kaller tvangsovergangen til DAB, og nekter å kjøpe DAB-radio selv.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Tor Andre Johnsen mener overgangen fra FM til DAB er noe stort tull og ren tvang. Han er sint på både NRK og stortingsflertallet.

– Hvis vi hadde fått flertall for forslaget vårt så hadde ikke FM og NRK forsvunnet i Hedmark i neste uke, sier han.

Nå protesterer han altså ved å nekte å kjøpe en eneste ny radio. Det var Østlendingen som først skrev om Johnsens DAB-protest.

– Jeg hører på DAB-radio og ser at det er et veldig bra tilbud der, men det som provoserer meg er tvangsinnføringen. Jeg vil ikke bruke flere tusen kroner på å skifte ut radioen i bilen, på hytta og hjemme, sier han til NRK.

– Dumt og oppsiktsvekkende

DAB-radio

DAB-OVERGANG: Overgangen fra FM til DAB skjer den 26. april i Hedmark og Oppland.

Stortingskollega Anette Trettebergstuen i Arbeiderpartiet har denne kommentaren:

– Jeg tenker det er dumt gjort av ham, for da vil han gå glipp av mye god og viktig kvalitetsradio.

Tone Merete Sønsterud, som også sitter på Stortinget for Arbeiderpartiet er krassere i sin kommentar.

– Hvis han ikke lenger vil høre på NRK, så mener jeg han som politiker går glipp av viktig samfunnsdebatt og informasjon, men det er mulig det ikke er viktig for ham. Men at Frp vil være en bremsekloss i forhold til ny teknologi er, etter min mening, oppsiktsvekkende, sier Sønsterud.

Tror NRK vil miste mange lyttere

Johnsen har tenkt den tanken selv. Han er opptatt av nyheter og vet ikke helt hvor lenge boikotten av NRK radio vil vare.

– NRK er jo veldig bra. Men jeg synes det blir helt feil at stortingsflertallet tvinger meg til å ta en kostnad på flere tusen kroner.

Han tror mange er enige med ham og at NRK kommer til å tape lyttere. Det sier han at NRK i så fall fortjener.

– Det er en meget viktig tilbakemelding og korreks som NRK-ledelsen i Oslo absolutt bør ta inn over seg. De viser en arroganse overfor kunden og tar det som en selvfølge at de lojalt skal bruke flere tusen kroner for å følge etter, sier han.

Kan komme til å sprekke

– Men kan du som stortingspolitiker og valgt fra Hedmark tillate deg å si at du ikke vil høre på DAB-radio?

– Jeg vil høre på DAB, men jeg vil ikke ta kostnaden med å skifte til DAB-radioer, sier han.

Men han innrømmer at han kommer til å savne radionyhetene på NRK.

– Det blir spennende å se om jeg klarer å gjennomføre protesten min og hvor lenge jeg holder. Men ambisjonen er helt klar; jeg vil ikke bruke noen penger på det her.

Flere saker fra Innlandet