Fant dette skjult i huset: – Skummelt og spennende

Hassan Rashid og sønnen Sihad Mohammed (16) skulle etterfylle isolasjon i huset, da de gjorde et overraskende funn. Nå er politiet og Forsvaret koblet inn.

Fant våpen i huset Raufoss

VÅPENFUNN: Denne revolveren, mye ammuniasjon og en granat ble funnet da far og sønn Sihad Mohammed skulle etterfylle isolasjon i familiens hjem. Spenningen og nysgjerrigheten ble stor, Forsvaret skal i dag undersøke saken.

Foto: Privat

Mandag denne uken skulle være en alminnelig oppussingsdag hjemme for far og sønn i familien Rashid på Raufoss.

– Dette er et gammelt hus, og det blir kaldt til vinteren, derfor skulle vi etterfylle ny isolasjon i den andre etasjen, sier far Hassan til NRK.

Men det skulle bli en dag langt utenom det vanlige. Under arbeidet oppdaget de at det skjulte seg noen svært spennende gjenstander bak en av veggene.

Først tok vi vekk alle plankene, deretter tok vi bort mye støv. Da vi gravde så fant vi først noen aviser, vi så jo at avisene var veldig gamle. I avisene lå det en revolver og litt ammunisjon. En stund etterpå fant vi en stor granat, sier sønn Sihad Mohammed entusiastisk.

Skummelt og spennende

Hassan Rashid og Sihad Mohammed

LOFTSJOBBING: Hassan Rashid og sønnen Sihad Mohammed jobbet på loftet da de fikk seg en solid overraskelse mandag. De syntes det var litt skummelt, men først og fremst spennende å finne de gamle våpnene.

Foto: Privat

Det var OA som først omtalte saken onsdag.

Pappa Hassan sier det var flere tanker som raste gjennom hodet da de gjorde funnet.

– Det var både skummelt og spennende. Slike ting kan jo være farlig, det kan jo sprenge hele huset, samtidig er det veldig rart for oss og litt morsomt.

Mens sønnen i huset syns helt klart at spenningen trumfet redselen.

– Det var spennende, og jeg ble veldig nysgjerrig!

Politiet og militæret undersøker

Tingene lå i en pose, og far og sønn flyttet posen til garasjen. Senere ringte de politiet, og en spesialstyrke kom til stedet.

– Politiet ba oss om å evakuere området, de satte opp sperrebånd foran innkjørselen og garasjen, sier Sihad Mohammed.

Politiet tok med seg seg alt unntatt granaten.

– Vi har opprettet en undersøkelssak, og så vil Forsvaret ta med seg den når de kommer til stedet i dag, sier operasjonsleder i Vestoppland politidistrikt, Geir Rune Ekse.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Fant våpen i huset Raufoss

STOR GRANAT: Denne granaten på 40 centimeter skjulte seg bak en av husveggene i den gamle eneboligen i Raufoss. Granaten ble lagt i garasjen, og politiet avsperret området.

Foto: Privat

Håper på oppklart mysterium

Hvor lenge våpnene og ammunisjonen har vært i huset vet man foreløpig lite om. Selv har familien Rashid bodd i huset siden 2002.

– Vi tenkte jo med en gang at det var noen som bodde her tidligere som har jobbet på den tidligere fabrikken her, eller at det er noe som stammer fra andre verdenskrig. Vi er ikke helt sikre, sier Sihad Mohammed.

Fabrikken han sikter til er Raufoss ammunisjonsfabrikker, en statseid industribedrift som ble åpnet helt tilbake i 1896.

Og sønnen i huset er spent på hva Forsvaret kan finne ut når de kommer til stedet.

– Vi gleder oss til de kommer, og kanskje man kan oppklare mysteriet!