Erklærte seg delvis skyldig i drapstiltale

En 37-åring møtte i dag i retten, tiltalt for å ha drept en bekjent i Eidskog i fjor. Han vedgår å ha slått avdøde, men nekter for at var meningen å drepe.

statsadvokat Jo Christian Jordet og forsvarer Ingunn Camilla Tangen

I RETTEN I DAG: I dag begynte saken mot en 37-åring som er tiltalt for å ha drept en bekjent i Eidskog i fjor sommer. Jo Christian Jordet er statsadvokat i saken og Ingunn Camilla Tangen forsvarer den tiltalte 37-åringen.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

25. juli i fjor ble en mann i 40-årene funnet død utenfor boligen sin på Tobøl i Eidskog. En bekjent av ham ble pågrepet like etterpå.

37-åringen ble siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge og har sittet i varetekt siden drapet.

I dag startet rettssaken i Glåmdal tingrett.

Både den tiltalte og den drepte tilhørte et rusmiljø og hadde vært bekjente i flere år. De hadde sporadisk kontakt.

37-åringen forklarte i retten at de egentlig var gode venner, selv om de ikke møttes så ofte. Men den siste tiden hadde de hatt uoverstemmelser om blant annet penger og tabletter.

Han forklarte at det var en god tone mellom dem når de møttes den siste gangen, og sier at han ikke kan forstå at det kunne ende slik.

Innrømmer vold

Tiltalte har tidligere i politiavhør innrømmet å ha slått mannen i 40-årene, men understreker at det ikke var meningen å drepe ham.

Politiet fikk bistand fra Kripos til den omfattende etterforskningen og mer enn 100 vitner er avhørt i saken.

Ifølge politiet har etterforskningen og obduksjonsrapporten vist at mannen døde av massiv vold mot hodet og brystet.

Også tiltalt for vold med øks

Glåmdal tingrett

Drapsaken skal gå over fem dager i Glåmdal tingrett.

Foto: Linda Vespestad / NRK

I retten denne uken står 37-åringen også tiltalt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter mot en annen mann noen uker før drapet. I denne delen av tiltalen erkjenner 37-åringen straffeskyld.

Ifølge tiltalen skal mannen ha slått den fornærmede med øks og knyttet neve i hodet og andre steder på kroppen. Han ble påført brudd i nesa, flere blåmerker, hevelser og hjernerystelse.

Det er satt av fem dager til rettssaken i Glåmdal tingrett.