Hopp til innhold

Mann tiltalt for drap i Eidskog

Det er nå tatt ut tiltale mot en mann i 30-årene som skal ha drept en mann på Tobøl i Eidskog i fjor sommer.

Mistenkelig dødsfall

En mann ble funnet drept utenfor en bolig på Tobøl i Eidskog i fjor sommer. En mann ble raskt pågrepet for drapet.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Mannen ble siktet og pågrepet kort tid etter drapet og har siden sittet varetektsfengslet. Han har innrømmet at han slo, men sier det ikke var meningen å drepe og nekter derfor straffskyld.

Den drepte ble utsatt for massiv vold. Blant annet ble han påført flere brudd i hodet og ribbena med et slagvåpen. Han døde av skadene han fikk.

Slo med øks

– Det er nå tatt ut tiltale mot en mann fra Eidskog. Han er tiltalt for forsettlig drap på en mann i 40-årene den 25. juli i fjor på Tobøl i Eidskog, sier statsadvokat Jo Christian Jordet.

Statsadvokat Jo Christian Jordet

Statsadvokat Jo Christian Jordet er aktor i saken som går i Glåmdal tingrett i slutten av august.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Mannen i 30-årene er også tiltalt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter mot en annen mann i juni i fjor.

Ifølge tiltalen skal mannen ha slått den fornærmede med øks og knyttet neve i hodet og andre steder på kroppen. Han ble påført brudd i nesa, flere blåmerker, hevelser og hjernerystelse.

– Det er en alvorlig tiltale, og drap er det alvorligste vi behandler i rettssystemet. Saken har en strafferamme på 15 års fengsel, sier Jordet.

Mannens forsvarer Ingunn Camilla Tangen har foreløpig ikke sett tiltalen, siden hun er i en annen rettssak denne uka. Hun vil kommentere saken i neste uke.

Innrømmer slag

Det var den 25. juli i fjor at en mann ble funnet død utenfor et bolighus på Tobøl i Eidskog. Politiet betegnet dødsfallet som mistenkelig, og pågrep kort tid etter en mann som ble siktet for drapet.

I slutten av august holdt politiet i Kongsvinger en pressekonferanse der de sa at de anser saken som oppklart.

Mannen som var siktet hadde erkjent i politiavhør å ha påført avdøde slike skader at han døde av dem. Han erkjente ikke straffskyld, men innrømmer at han påførte ham skadene.

Rettssaken går i Glåmdal tingrett i slutten av august.