Hopp til innhold
Braskereidfoss Lightroom
Foto: Frode Meskau / NRK

Drap på Braskereidfoss i Våler

Oppsummert

Geir-Arne Lervik (55) ble funnet drept i sitt eget hjem på Braskereidfoss i Våler kommune i Innlandet 7. april 2024. Ei kvinne i 50-åra er sikta for drapet.

 • Våler-drapet: Varetektsfengsles i fire nye uker

  Kvinna som er siktet for drapet på Geir-Arne Lervik (55) på Braskereidfoss i Våler kommune i april, varetektsfengsles i fire nye uker.

  Det kommer frem i en fengslingskjennelse fra Østre Innlandet tingrett.

  Den sikta, ei kvinne i 50-åra, samtykker til fengslingen. Hun har erkjent straffskyld.

  I fengslingskjennelsen kommer det frem at det er uklart hva som var årsak til handlingen, og at det ikke virker til å være noe klart motiv for drapet.

  Det er gjennomført en primærpsykiatrisk undersøkelse av siktede. Det er også oppnevnt sakkyndig for en full rettspsykiatrisk undersøkelse.

 • Politiet har ikke funnet noe motiv for drapet i Braskereidfoss

  En kvinne i 50-årene tok livet av 55 år gamle Geir-Arne Lervik 6. april. Kvinnen, som omtales som en venn av den drepte, har tilstått drapet. Hvorfor hun drepte Lervik er fortsatt et ubesvart spørsmål, skriver Østlendingen.

  – Vi har ingen opplysninger om at det skal ha vært uenighet eller konflikt mellom de to i forkant av drapet. Vi har ingen opplysninger som tilsier at dette skulle skje, sier politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland.

  Hun forteller at de ikke har grunn til å tro at drapet var planlagt.

  Samboeren var i huset da drapet fant sted, men har forklart at hun sov, og at hun derfor ikke så drapet.

  (NTB)

 • Våler-drapet: Ble knivdrept på soverommet

  Samboeren lå og sov mens Geir-Arne Lervik (55) ble knivstukket. Hun visste ikke at kjæresten var død før politiet banket på døren. Det sier politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland til VG.

  Samboeren vil ikke opplyse til VG hvor i boligen samboeren sov mens drapet skjedde.

  Natt til søndag ble 55 år gamle Geir-Arne Lervik funnet drept i sitt eget hjem på Braskereidfoss i Våler i Innlandet. Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten ble mannen stukket flere ganger med kniv.

  Ei kvinne i 50-åra er sikta for drapet. Hun erkjenner straffskyld. Hun omtales som en venn av avdøde.

Flere saker fra Innlandet