Hopp til innhold

Brannen skyldes trolig lading av en ATV

Teknisk svikt er trolig årsaken til brannen på Hole gård i Åmot i juli, ifølge politiet. Brannen ødela en driftsbygning og et hus der 65 sesongarbeidere bodde.

Brann på Hole gård

NEDBRENT: To bygninger ble totalskadet i brannen på Hole gård. Verken mennesker eller dyr kom til skade.

Foto: Anne Næsheim / NRK

Ingen personer ble skadet, men to bygninger ble totalskadet i brannen på Hole gård ved Rena 19. juli i sommer. Politiet fikk melding om brannen ved 12.30-tida.

Lading

Gården driver med jordbærdyrking og er den største jordbærprodusenten i Østerdalen. En av bygningene som brant ned huset 65 sesongarbeidere.

Politiet har jobbet med å finne ut hva som startet brannen, og konklusjonen er at brannårsaken trolig var teknisk svikt.

Brann på Hole gård

STORE SKADER: Ingen personer eller dyr ble skadet i brannen, men bygningene ble totalskadet.

Foto: Anne Næsheim / NRK

– Avhør og tekniske undersøkelser tilsier at brannen startet i forbindelse med lading av en ATV, ifølge politiførstebetjent hos politiet i Elverum, Ulf Erik Strand.

Store skader

Bygningene ble totalskadet i brannen, noe som gjorde jobbet utfordrende for teknikerne som lette i ruinene etter en brannårsak.

– På grunn av store brannskader på det sentrale åstedet vil det være vanskelig å komme med en mer presis konklusjon enn teknisk svikt i forbindelse med ladning, sier Strand.

Bonden har 1500 sauer på ute på beite, dermed var det ingen dyr som var inne i driftsbygningen da brannen startet.

Flere saker fra Innlandet