Hopp til innhold

65 arbeidere rammet av gårdsbrann

RENA (NRK): Flere bygninger på Hole gård på Rena brant tirsdag. Brannen ødela en driftsbygning og et hus der sesongarbeidere holdt til.

Brann på Hole gård

Driftsbygningen brant helt ned etter at det brant på en gård ved Rena.

Foto: Anne Næsheim / NRK

Politiet fikk melding om brannen ved 12.30-tida. Kvart over ett meldte de at en driftsbygning var overtent, men ved 14.30-tida kom beskjeden om at brannen var under kontroll.

Hole gård driver med jordbærdyrking og er den største jordbærprodusenten i Østerdalen.

Det var mange sesongarbeidere i sving med jordplukking på gården og disse bodde i bygningen som brant. Arbeiderne er hovedsaklig fra Litauen og har blitt tatt hånd om av kommunen inntil videre.

Brann på Hole gård

Brannen var kraftig og brannvesenet fryktet spredning.

Foto: Anne Næsheim / NRK

– Full overtenning

Ingen personer ble alvorleg skada, men en brannmann ble sendt til sykehus for sjekk ettter å ha pusta inn røyk. Det skal ha vært to dyr i låven, men disse var ute da det brant.

– Brannvesenet har nå kontroll og det har gått bra med folk og dyr. Men brannen har vært kraftig. Da vi kom på stedet var det full ovvertennning av driftsbyningen og vi har hatt store styrker på stedet, sier innsatsleder Morten Næss til NRK.

Selv om brannen nå er under kontroll vil de følge tett med utover.

– Foreløpig har vi satset på å verne de øvrige bygningene, men nå utover vil vi drive etterslukking for å hindre at det blusser opp igjen, sier Næss.

Eksplosjoner

Driftsbygningen skal nå ha brent helt ned. Det kom også noen eksplosjoner fra driftsbygningen under brannen, men det er ikke kjent hva dette kom av.

Brannvesenet fryktet i en periode at brannen skulle spre seg til andre bygninger på gården. Bygningen ligger tett på gården og det var flere gamle hus som sto i fare.

Brannfolk fra Åmot og nabokommunene var involvert i slukningsarbeidet.

Flere saker fra Innlandet