Hopp til innhold

Bankranerne fikk med seg nesten 400.000 kroner

De to mennene som ranet Sparebank1 i Rendalen i forrige uke fikk med seg mellom 300.000 og 400.000 kroner, opplyser politiet.

Banken på Otnes i Rendalen ranet

Mennene som ranet banken i Otnes i Rendalen fikk med seg mellom 300.000 og 400.000 kroner, opplyser politiet nå.

Foto: Frode Meskau / NRK

– Pengene var i ulike valutaer, blant annet norske kroner og dollar. De fikk med seg et sted mellom 300.000 og 400.000 kroner, forteller politiadvokat i Innlandet politidistrikt, Renate Medby.

Hun kan ikke si hvor pengene ble funnet, om alt lå i bilen eller om ranerne fikk med seg pengene etter at de kjørte av vegen og stakk fra stedet til fots.

De to utenlandske mennene ble pågrepet kort tid senere og er nå varetektsfenglset fram til 29. november. De er siktet for grovt ran.

Politiet kan foreløpig ikke si noe mer om hva de har forklart om ranet.

– Vi planlegger nye avhør av mennene i begynnelsen av neste uke, sier politiadvokat Renate Medby.

Storstilt politijakt

Det var ved 08-tida mandag den 30. oktober at politiet fikk melding om et væpnet bankran på Otnes i Rendalen. Store styrker rykket umiddelbart ut. Bevæpnet politi, hunder og helikopter deltok i jakten på de to ranerne. De fikk også bistand fra svensk politi.

Bilen som ranerne stakk av i ble funnet i grøfta på fylkesvei 217 mellom Åkrestrømmen og Drevsjø en snau halvtime etter ranet.

Ranerne hadde stukket av til fots, og ble litt senere pågrepet ved et grustak øst for Åkrestrømmen.

Fengslet i fire uker

De to mennene ble varetektsfengslet i fire uker, to av ukene med brev og besøksforbud, slik politiet ba om i retten.

Brev- og besøkskontrollen utløper neste onsdag og innen da vil politiet gjøre ytterligere avhør av de to, opplyser politiadvokat Renate Medby.

Pengene ranerne fikk med seg kom fra minibanken i bankfilialen på Otnes. Sannsynligvis ble de ansatte i banken tvunget til å åpne den.

– Alle minibanker er låst, så det er det man må ta utgangspunktet i at skjedde, sier stabssjef hos politiet, Pål Erik Teigen.

Flere saker fra Innlandet