Angrep dommer på Norway Cup – er selv fotballdommer

Mannen som gikk til angrep på en dommer under en G13-kamp på Norway Cup er dommerveileder i Indre Østland Fotballkrets. Nå trekker han seg og beklager det som skjedde.

Her dytter Grue-mannen til dommeren foran de unge spillerne.

– Det kokte over for meg. Det skulle aldri ha skjedd, sier mannen til NRK.

Det var under en kamp mellom Grue IL sitt G13 lag og SK Rollon den 1. august at det kokte over for mannen da en av Grue-spillerne fikk rødt kort. Han gikk ut på banen, dyttet til dommeren og sa han hadde lyst til å slå ham.

Gruehallen, Grue idrettslag

Mannen har vært aktiv i fotballmiljøet i mange år, men trekker seg nå fra vervene sine.

Foto: Frode Meskau / NRK

Grue Idrettslag fikk en bot på 800 kroner av Norway Cup-ledelsen etter hendelsen. Mannen sier han vil tilbakebetale klubben.

I ettertid har mannen beklaget det som skjedde overfor alle involverte.

– Jeg tok kontakt med dommeren rett etter kampen og beklaget overfor ham da. Jeg har også beklaget overfor Norway Cup og Rollon idrettslag, sier mannen.

Trekker seg fra dommerverv

Han har selv vært fotballdommer og har verv som dommerveileder i Indre Østland Fotballkrets. Det vervet vil han nå trekke seg fra.

– Det ville jeg gjort nå uansett, på grunn av alderen min. Jeg hadde egentlig ment å gi meg i fjor, sier han, og gjentar at han er lei seg for det som skjedde.

En dommerveileder skal blant annet gi råd til dommere, vurdere dommerprestasjoner og bidra til uniform og konsistent ledelse.

Mannen har ikke vært dommer selv på mange år, forteller han.

Fotballkretsen er overrasket

Fungerende leder i Indre Østland Fotballkrets, Tom Henning Hovi, sier hendelsen vil bli behandlet i styret hos dem.

– Det er veldig overraskende at en som jobber med dommere har gjort noe sånt, sier Tom Henning Hovi.

Dommerkomiteen i fotballkretsen vurderer saken nå.

Siden mannen selv velger å trekke seg fra vervet som dommerveileder i idrettskretsen er det uklart hvilken reaksjon de eventuelt vil komme med. Tom Henning Hovi sier han ikke vet det per nå.

Utestenges fra kamper

Norway Cup ledelsen vurderte det slik at klubben måtte stå til ansvar for sine egne supportere da de ga idrettslaget bot umiddelbart etterpå.

Styreleder i Grue IL

Styreleder i Grue Idrettslag, Christopher Rolsdorph.

Foto: Privat

– Det er svært beklagelig at noe slikt kan skje. Som klubb legger vi oss fullstendig flate, sier styreleder Christopher Rolsdorph.

Mandag kveld bestemte styret i Grue Idrettslag at mannen ikke får være medlem i idrettslaget. Han får ikke ha verv i klubben eller representere den. Han får heller ikke komme på klubbens barne- og ungdomskamper ut dette året.

I en pressemelding skriver klubben at det er viktig at trenere, ledere, foreldre og supportere opptrer som rollemodeller, og at de fremover vil ha et ekstra stort fokus på fair play i møter med disse.