Hopp til innhold

– Sting-billetter er ukritisk bruk av skattepengene

Lørdag 6. august holder verdensartisten Sting konsert på Stortorget i Hamar. Politikere i Hamar og Stange har fått gratisbilletter fra sine egne kommuner, noe flere reagerer kraftig på.

Truls Gihlemoen

KRITISK TIL PENGEBRUKEN: Stange-politiker Truls Gihlemoen er kritisk til at politikere i Hamar og Stange får sponset billetter til Sting-konserten i Hamar.

Foto: MADELEINE LIERENG / NRK

Det var Hamar Arbeiderblad som først omtalte saken om at formannskapets medlemmer i Hamar og Stange kommune får sponsede billetter til lørdagens Sting-konsert. Stange kommune valgte også å gi ut gratisbilletter til kommunestyrets 35 medlemmer.

Truls Gihlemoen sitter i kommunestyret i Stange, og reagerer sterkt på kommunens ukritiske bruk av skattepengene.

– Jeg reagerer på at politikere kjøper billetter til seg og sine av skattebetalernes penger. At ordførerne møter opp skjønner jeg, men hele kommunestyret i Stange hadde ikke trengt det, sier Gihlemoen.

Hver billett koster 830 kroner. Stange kommune har kjøpt inn 100 billetter til en verdi av 83 000 kroner.

Ordførerne forsvarer pengebruken

Både Hamars ordfører Einar Busterud, og Stanges Nils A. Røhne forsvarer kommunenes bruk av penger, og mener dette er en investering.

– Dette er et stort omdømmeprosjekt, der vi skal sette regionen og kommunen på kartet. Derfor har vi laget et arrangement der politikere får anledning til å møte næringslivsledere, investorer og andre. Opplegget avsluttes med Sting-konsert, sier Røhne.

– Men er det nødvendig å dra på en Sting-konsert for å få til det?

– Jeg mener at en Sting-konsert er en fin ramme for den delen av arrangementet som dreier seg om seminaret i forkant, sier Røhne.

Busterud mener man må utnytte besøket av verdensartisten til noe annet enn bare å høre på musikk.

– Politikerne skal ta vare på gjestene og bygge kontakt med dem, derfor har de fått gratisbilletter, sier han.

Nils A. Røhne og Einar Busterud

VIL GI OVERSKUDD: Einar Busterud og Nils A. Røhne ser ikke problemet ved at formannskapet i kommunene, og kommunestyret i Stange har fått gratisbilletter til konserten. Men mener arrangementet vil gå i overskudd.

Foto: Eline Håkonsen/Caroline Jensen

Prosjektet går i overskudd

Arrangørene bak konserten er Stange kommune, Hamar kommune, Hamar Olympiske Anlegg og Festspillene i Elverum.

– Det koster ikke kommunen noe, prosjektet vil gå i overskudd, sier Rhøne.

Som får støtte fra ordførerkollega i Hamar.

– Det koster ikke kommunekassa ei krone, sier Einar Busterud.

– En løs påstand

At prosjektet går i overskudd mener Frp-politiker Truls Gihlemoen er en løs påstand fra ordførerne.

– Dette er penger vi kunne brukt på helt andre ting. Ta for eksempel leirskole som vi nå har avsluttet fordi vi ikke har penger til det, så skal politikerne stå her og høre på konsert istedenfor, sier Gihlemoen.

Han får støtte fra Stange-politiker Aasa Gjestvang og Erling Behrens i Hamar. Behrens mener billettkjøpet på 83 000 kroner aldri burde skjedd.

Gihlemoen forteller at han mottok et brev i posten fra ordføreren med en billett og en invitasjon til å delta. Noe han synes var helt i overkant da han så prisen.

Gihlemoen kommer ikke til å dra på konserten, og har derfor valgt å lodde ut billetten sin på Stange Frp sin facebook-side.

Billett og brev i posten

BREV I POSTEN: Det har ikke vært noe politisk vedtak i forkant av de sponsede billettene. Politikerne har fått en invitasjon med billetter i posten.

Foto: MADELEINE LIERENG / NRK

Flere saker fra Innlandet