Hopp til innhold

– Spent på hva folk vil synes

Odin Waage fra Hamar ble plukket ut blant 600 håpefulle til å spille en av hovedrollene i NRKs dramathriller «Øyenvitne». Mandag er det klart for premiere, og 19-åringen er spent på hvordan serien vil bli mottatt hos publikum.

Øyevitne

Odin Waage (til venstre) og Axel Gehrken Bøyum har to av hovedrollene i «Øyevitne». De blir vitne til et massemord, men bestemmer seg for å holde kjeft for ikke å avsløre at de har et kjærlighetsforhold.

Foto: Thomas Ekström / NRK

Fire MC-folk blir brutalt skutt ned og likvidert på et sandtak like utenfor Mysen. De to ungguttene Phillip (15) og Henning (16) ser det, men kan ikke si noe. Og hva skjer om de velger å holde tett om det?

Slik innledes første episode av NRKs nye krimsatsing «Øyenvitne», som har premiere førstkommende mandag.

Øyevitnet Henning spilles av Odin Waage fra Hamar. Han har allerede fått skryt av manusforfatter og regissør Jarl Emsell Larsen for å gjøre en glitrende rolle. Nå er 19-åringen spent på hva publikum vil synes.

Plukket ut blant 600

Til tross for sin unge alder har Waage rukket å gjøre mye. I 2009 ble hamarsingen hyllet for sin rolle i filmen «Sammen», og han har hatt en rekke andre småroller i TV-serier, som for eksempel «Halvbroren» som ble sent på NRK i fjor.

Men dette er første gang han spiller en av hovedrollene i en TV-serie. Det hele begynte med at «Øyevitne»-regissør Larsen ringte og ba ham om å bli med på prøvespilling for serien.

Han var en av over 600 som håpet om å få rollen som en av de to ungguttene.

– Jeg følger meg veldig heldig for at jeg fikk denne muligheten, sier Waage,

Her kan du se traileren til «Øyenvitne»

Første smakebit av NRKs dramaserie Øyevitne

SMAKEBIT: «Øyevitne» er en seire på seks deler som sendes på NRK1 denne høsten. Her kan du se en smakebit.

Mørkt og skummelt

Waage har sett alle de seks episodene av serien, og han sier plottet er mørkt og skummelt.

– Jeg synes det var spennende å se serien også, selv om det er litt rart å se seg selv, forklarer han.

Odin Waage og Fritjov Såheim spiller far og sønn i "Sammen"

FILMDEBUT: Odin Waage spilte sønnen til Fritjov Såheim i filmen «Sammen», som handler om hvordan en far og en sønn takler hverdagen og sorgen etter morens død.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Det unge skuespillertalentet holder går for tiden på linja for skuespillerteknikk på Danvik folkehøgskole i Drammen.

– Jeg valgte å gå på denne linja for å teste ut teater for å se om jeg liker det, for det har jeg ikke så mye erfaring med fra før, sier Waage.

Men han er sikker på at målet er å leve av å være skuespiller i fremtiden. Planen er å søke på Teaterhøgskolen. I tillegg håper han «Øyenvitne» kan åpne for fremtidige skuespillerjobber.

Og det er ikke utenkelig. Krimserien har allerede fått oppmerksomhet internasjonalt. I april hadde den verdenspremiere under tv-festivalen Séries Mania i Paris. Av de 60 utenlandske seriene som ble presentert der var det «Øyevitne» som var den mest sette.