Hopp til innhold

Antirasistisk senter: – Umulig å ha tillit til en politimann med slike holdninger

Leder i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, er kritisk til at politimannen som blant annet kalte Jens Stoltenberg et «krapyl» på Facebook, får fortsette i jobben.

Rune Berglund Steen

Rune Berglund Steen i Antirasistisk Senter mener man ikke kan ha tillit til en politimann som har kommet med ytringer som ble oppfattet som innvandringsfiendtlige. Politimannen, Stein-Robin Kleven Bergh, fra Eidskog er av en annen oppfatning.

Foto: Antirasistisk senter

Politimannen Stein-Robin Kleven Bergh fra Eidskog fikk sparken i august i fjor, fordi han hadde hatt flere innlegg på sin Facebook-profil som ble oppfattet som innvandringsfiendtlige.

Sjøl mener han at han kom med ytringene som privatperson og Frp-politiker, og at de ikke var rasistiske.

Kalte Stoltenberg et «krapyl»

Stein-Robin Kleven Bergh

Stein-Robin Kleven Bergh avviser at han ikke har tillit hos folk i Eidskog.

Foto: Privat

Han kalte også daværende statsminister Jens Stoltenberg (Ap) for et «krapyl». Hedmark politidistrikt anså dette som over streken for hva en polititjenestemann kunne ytre offentlig, og Kleven Bergh mistet jobben.

Han klaget på vedtaket, og i går ble det klart at det sentrale tilsettingsrådet i politiet har gitt ham medhold i klagen.

Han har fått mye støtte på sosiale medier, men det har også kommet negative reaksjoner.

– Kan ikke ha tillit

Antirasistisk senter mener det er feil at han får jobben tilbake, og tror det blir vanskelig å ha tillit til ham.

– Det er ikke mulig, jeg vil si for noen parter, å ha tillit til en politimann som har gitt uttrykk for holdninger som dette. Jeg ville ikke hatt tillit til ham. Minoriteten han har omtalt på den måten han har gjort, kan umulig ha tillit til ham, sier leder i antirasistisk senter, Rune Berglund Steen.

Fra Berghs Facebook-profil

En av ytringene som er lagt ut på Kleven Berghs Facebook-profil.

Han mener også at det må være vanskelig for politiet å ha tillit til ham.

– Hvordan har de tillit til at han vil møte for eksempel muslimer på en ansvarlig måte, tillit til vurderinger han foretar i konkrete saker eller hvordan kan de ha tillit til tiltak han iverksetter, spør Berglund Steen.

Og han kaller det både skandaløst og nedslående at det sentrale tilsettingsrådet hos politiet gir ham medhold slik at han kan begynne å jobbe igjen.

– Det er så dårlig sammenfall mellom denne mannens jobb, og hva han har uttrykt av holdninger at det er ganske skandaløst at han skal bli stående som en publikumstjener.

(Artikkelen fortsetter under TV-reportasjen.)

Politimann og Frp-politiker Stein-Robin Kleven Bergh ble oppsagt da han på Facebook kalte daværende statsminister Jens Stoltenberg for et krapyl. I åtte måneder har han kjempet for å få oppsigelsen trukket tilbake. Nå har han vunnet fram.

Stein-Robin Kleven Bergh har fått mange positive tilbakemeldinger etter at han fikk tilbake jobben som politi.

– Har tillit hos folk

Kleven Bergh sjøl er veldig glad for at han nå har fått jobben tilbake, og var i dag en tur innom arbeidsplassen sin på lensmannskontoret i Eidskog. Nå gleder han seg til å begynne å jobbe igjen, og mener at han har tillit hos eidskogingene.

– Jeg kan avkrefte påstanden til Antirasistisk Senter angående manglende tillit. I dag har jeg vært en tur borti bygdesenteret her og møtt mange folk. Jeg hadde nesten problemer med å ta meg fram og få gjort det jeg skulle gjøre, fordi folk kom bort og ville gratulere og snakke med meg, sier Kleven Bergh til NRK.

Han sier at folk i Eidskog kjenner ham, men det gjør ikke Antirasistisk Senter.

– Jeg jobber i en bygd der det både er etnisk norske og nyinnflytta borgere fra mange andre steder i verden, som ikke har det minste problem med meg. Jeg har venner blant dem, og har også leid ut et hus til en afrikansk familie. At Antirasistisk Senter tillegger meg rasistiske holdninger det er helt vanvittig, sier Kleven Bergh.

SE TV-SAK:

Politimannen Stein-Robin Kleven Bergh fikk sparken fra politiet, blant annet fordi han kalte Jens Stoltenberg et krapyl på Facebook.