100 000 for tips om svensk kjendisulv

Hvis du vet hvor den genetisk attraktive finsk-svenske ulvetispa Junselevargen er, kan du bli 100 000 kroner rikere. Svenska Rovdjursföreningen som har utlovet dus;ren, frykter at ulvetispa og hennes nye make er felt ulovlig.

Det skriver Nationen .

Generalsekretæren i Svenska Rovdjursföreningen , Ann Dahlerus, sier i ei pressemelding at hun håper ulvetispa og hennes nye make er i live, men utelukker heller ikke at de er felt ulovlig. Det er ikke kjent om ulveparet har vandret over på norsk side.

I Hedmark ble 12 jegere pågrepet og siktet for ulovlig ulvejakt i en stor politiaksjon 8. april . En av siktelsene er frafalt. Fire av jegerne som ble varetektsfengslet i forrige uke, er alle løslatt . Politiet har sikret spor, ikke minst fra mobiltelefoner og datautstyr og fortsetter etterforskingen fra Oslo etter påskeferien. Denne saken følges også med stor interesse i Sverige.

Jegere i Hedmark raser over at flere står tiltalt for å ha skutt ulv ulovlig.

I Sverige omtales den forsvunnede, attraktive tispa som «kjendisulv»

Det er den Svenska Rovdjursföreningen som har utlovet en dusør på inntil 100 000 kroner for tips om hva som har skjedd med den genetisk attraktive ulvetispa og hennes nye make.

Nationen skriver at Junselevargen kom vandrende fra Finland til Sverige for fire år siden og ble sett på som et genetisk viktig tilskudd til den svenske ulvestammen som har vært preget av innavl.

Den verdifulle tispa er ifølge avisa blitt flytttet på fire ganger, men hver gang har hun vandret tilbake til det samme reindriftsområdet i Nord-Sverige. Der er det meldt om rein som er drept av ulv . To av hannulvene tispa har vært sammen med der, er skutt etter at det er gitt fellingstillatelse.

Denne vinteren er Junselevargen sett med en ny make, men fra midten av februar er alle spor etter ulveparet borte.