Hopp til innhold
Info fra NRK

Krigen i Ukraina diskutert i Kringkastingsrådet

Hvordan NRK dekker krigen i Ukraina var tema da Kringkastingsrådet hadde møte torsdag 17. mars.

Yama Wolasmal rapporterer direkte fra Ukraina i Søndagsrevyen.

Yama Wolasmal rapporterer direkte fra Ukraina i Søndagsrevyen. Hvordan NRK dekker krigen blir tema i Kringkastingsrådet.

Foto: NRK

Flere har reagert på hvordan Nytt på Nytt har vitset om krigen i Ukraina, men noe skred av klager har ikke Kringkastingsrådet mottatt i forkant av torsdagens møte.

Hvordan dekker NRK krigen?

I rådet vil utenriksredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen redegjøre for hvordan NRK dekker krigen. Her vil også journalist Gro Holm, som selv var i Kyiv for NRK da krigen startet, og redaksjonssjef Frank Sivertsen i Supernytt, som har forsøkt å fortelle om krigen til en ung målgruppe, bidra.

Totalt er det kommet inn 194 henvendelser til rådet i forkant av torsdagens møte. En del av disse berører krigen i Ukraina, det gjelder klager på bildebruk og innslag i Nytt på nytt.

"Gåten Agnes"

I plenum skal rådet også se på klager knyttet til nyhetsdekning av ulvejakt, jus og etikk i dokumentarserien "Gåten Agnes" og et humorinnslag om koronavaksine.

Foruten krigen i Ukriana blir det også en temasak om hvordan NRK forholder seg tredjepartsplattformer - for eksempel sosiale medier hvor NRK ikke har redaktøransvaret. Hvilke utfordringer, muligheter og dilemmaer gir det i en digital og global virkelighet?

Se opptak av møtet i Kringkastingsrådet 17. mars 2022.

Dagsorden

Møte i Kringkastingsrådet 17. mars 2022, Studio 19, Marienlyst, Oslo.

Kl 0900 Åpning og gjennomgang av dagsorden v/rådsleder Snorre Valen.

Kl 0915 Gjennomgang av henvendelser til rådet.

Kl 1040 Pause

Kl 1050 NRKs dekning av krigen i Ukraina.

Innledning v/NRKs utenrikssjef Sigurd Falkenberg Mikkelsen og journalist Gro Holm, begge fra nyhetsdivisjonen samt redaksjonssjef Frank Sivertsen i Supernytt.

Kl 1200 Lunsj

Kl 1245 NRK og tredjepartsplattformer.

Utfordringer, muligheter og dilemmaer i en digital og global virkelighet. Innledning v/mediedirektør Øyvind Lund og strategisjef Jørgen Heid i NRK.

Kl 1330 Informasjon fra NRKs ledelse v/Thor Gjermund Eriksen.

Neste møte i Kringkastingsrådet er 21. april.