Viking vurderer å anmelde Brann-supportere for hærverk

Viking beskylder Brann-supportere for å ha revet ned rammen slik at et gjerde veltet og en supporter ble skadet under kampen mellom lagene på søndag.

Eliteserien fotball 2017: Viking - Brann.

SKADET I ULYKKE: En av supporterne til Brann falt ned av tribunen under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Brann på Viking stadion.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Nå tar klubben saken opp med Norges Fotballforbund. Det som skjedde kan også bli anmeldt til politiet, skriver BT.

– Vi har videoopptak av episoden. Det vi ser er at det er Brann-supportere som helt klart gjør det de kan for ødelegge gjerdet vårt. Det det gjelder er altså rammen der det kan monteres supporter-bannere, sier frivilligansvarlig i Viking Bent Sjursen.

Disse rammene skal det ikke klatres i. Det formidlet vi også til Brann og deres sikkerhetskoordinator både før og under kampen.

Supporter til sykehus

En Brann-supporter ble skadet og fraktet til sykehus da gjerdet ga etter, sju minutter ut i kampen mellom de to vestlandslagene. Mannen falt i asfalten noen meter lenger nede.

Branns supporterklubb, Bataljonen, vurderte i ettertid å rapportere hendelsen til Norges Fotballforbund. Ifølge Viking er det imidlertid ikke tvil om at det var bortelagets supportere som selv fikk gjerdet til å gi etter.

– Først og fremst er det selvsagt alltid uheldig at noen blir skadet når de er på kamp. Vi jobber for å ha god sikkerhet og gode rammer. Samtidig er gjerdene våre solide. Det var de både før og under kampen mot Brann.

Eliteserien fotball 2017: Viking - Brann.

SUPPORTERE MED BANNERE: Svært mange Brann-tilhengere hadde funnet veien til kampen på Viking stadion.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

I dialog med politiet

Viking er nå i dialog med politiet om det som skjedde. De er i ferd med å skrive en rapport som skal sendes til Norges Fotballforbund. Ledelsen i Sportsklubben Brann er også informert om saken.

– Vi kommer til å legge ved videoopptaket av det som skjedde i det materialet som vi oversender fotballforbundet slik at de kan sette seg inn i vår versjon av saken, sier Bent Sjursen i Viking til NRK.

– Når det gjelder politianmeldelse er det en normal prosedyre som vi må ta internt. Hærverk på stadion er selvsagt noe vi vil vurdere å anmelde.

Tilbakeviser påstandene

Brann-supporterne i Bataljonen har en helt annen versjon av det som skjedde. Morten Talhaug er nestleder i Bataljonen og var også supporterkoordinator under kampen mot Viking:

– Jeg sto ikke i det området hvor uhellet skjedde, men har fått beskrevet at rammen ga etter da en av våre lente seg mot den. Vi tok mange bilder av gjerdene etterpå, og de bildene gir meg ingen grunn til å tvile på den versjonen, sier Talhaug til BT.

Eliteserien fotball 2017: Viking - Brann.

GOD STEMNING: Brannsupporterne i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Brann

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix