Hopp til innhold

Brann vant spinnvilt vestlandsderby: – Jeg synes litt synd på Viking

I flomlyset på Viking stadion sendte Brann siddisene ett steg nærmere OBOS-ligaen. Fredrik Haugen håper at Viking klarer å berge plassen.

Eliteserien fotball 2017: Viking - Brann.

BRANN-JUBEL: Brann gikk seirende ut av vestlandsderbyet. Her jubler de etter Deyver Vegas kunstscoring.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg synes litt synd på Viking, vi har vært der selv. Det er gøy å komme hit til vestlandsderby og fin stadion så vi håper at Viking skal holde plassen, sier Fredrik Haugen til NRK etter kampen.

Etter dagens kamp er Viking tilbake på sisteplass i Eliteserien åtte poeng fra sikker plass med bare ti kamper igjen av sesongen. For tre sesonger siden var det Brann som kjempet mot nedrykksspøkelset. Brann-trener Lars Arne Nilsen deler Haugens syn.

– Det er et utrolig sympatisk lag og de har hatt mye stang ut, mener Nilsen.

– Det er bare fire poeng til kvalifisering. Skjebnen er i våre egne hender for vi skal spille mot Kristiansund og Tromsø som er på plassene foran oss på tabellen, sier Viking-trener, Ian Burchnall, til NRK om muligheten for å overleve i Eliteserien.

Målrik kamp

Det var heller ikke langt unna at Viking stakk av med alle poengene i kveld. Da seksti minutter var spilt ledet nemlig Viking vestlandsderbyet, men etter en solid sluttspurt med tre mål de siste tjuefem minuttene kunne bergenserne juble høyest.

Vi viser bra moral med å komme tilbake når vi ligger under halvveis i andreomgang, sier Haugen.

Uavgjort til pause

Det var bergenserne som åpnet scoringsballet. Etter 28. minutter smallt Deyver Vega et kremmerhus i krysset fra 20 meter.

Ti minutter senere tildelte dommer Hansen korrekt straffespark til Viking. Den hjemvendte sønn, Tommy Høiland, var sikker som banken og satte inn sitt tredje mål på like mange kamper.

Dermed sto det uavgjort til pause.

Hawaii-fotball

Som om ikke førsteomgang var intens nok åpnet den andre i et forrykende tempo. På tampen av sommeren kunne tilskuerne ta frem paraplydrinkene for det de fikk servert var Hawaii-fotball av ypperste klasse.

Eliteserien fotball 2017: Viking - Brann.

NEDTUR: Julian Ryerson ga Viking ledelsen med en utsøkt lobb, men måtte fortvilet konstatere at Brann snudde kampen.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Viking Stadion eksploderte da Julian Ryerson lobbet inn 2–1-scoringen etter 60 minutter.

Lykkerusen til stavangerpublikummet gikk raskt over i fortvilelse.

For bare to minutter senere var Kasper Skaanes frempå etter at Viking ikke klarte å klarere ballen ut fra egen sone og banket ballen inn bak Iven Austbø.

– Vi hadde muligheten til tre poeng, men vi lot det glippe, sier Ian Burchnall.

Brann avgjorde

Så dukket Vikings verste mareritt, Fredrik Haugen, opp fra dypet.

Nok en gang klarte ikke Viking-forsvaret å klarere ballen ut av eget felt. 25-åringen tok den med seg innover mot straffefeltet og satte ballen sikkert inn i høyre hjørne til Austbø. Haugen har nå scoret i sine tre siste møter med stavangerklubben.

Innbytter Peter Orry Larsen satte spikeren i Viking-kisten like før slutt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal