Utlikning fattig trøst for Brann

Innbytter Kasper Skaanes brukte bare syv minutter på å feie ballen i nettet, men ellers var det lite for Brann-fansen å glede seg over i den første kvalifiseringskampen mot Mjøndalen.

Kasper Skaanes jubler for scoring

TENTE HÅPET: Det måtte en innbytter til for at Brann skulle finne nettmaskene i den særdeles viktige kvalikkampen mot Mjøndalen søndag. Kasper Skaanes (19) tente håpet etter at Mjøndalen tok ledelsen i første omgang.

Marcus Pedersen i kamp mot Mjøndalen

TØFF BATALJE: Marcus Pedersen og Brann møtte et hardtkjempende og fysisk Mjøndalen-lag.

Gjestene fra 1. divisjon fikk overraskende god kontroll på Brann etter at de droppet de høye presset innledningsvis og la seg bakover på banen. Utover i kampen var det ingenting som tydet på at det var divisjonsforskjell mellom de to lagene.

– Dette var en kamp med mye kamp i, og vi leverer ikke topp innsats. Vi kommer aldri opp på normalstandard, og innsatsen må opp flere hakk til neste kamp, sa Brann-trener Rikard Norling til TV 2 Sportskanalen etter kampen.

Askar med gavepakke

Verken Brann eller Mjøndalen klarte å spille seg til store målsjanser, før Vamouti Diomande fikk en ren førjulsgave av Amin Askar i det 37. minutt.

Rikard Norling

UNDER PARI: Trener Rikard Norling innrømmer at Brann må heve seg flere hakk til onsdag.

Mjøndalen-spilleren lot ikke sjansen gå fra seg og dundret inn ledermålet bak Brann-keeper Øystein Øvretveit.

Rødtrøyene presset voldsomt for å få en utlikning før pause. Hele Bergen og de fleste tv-seerne trodde Fredrik Haugen lyktes to minutter på overtid, men frisparket gikk millimetre utenfor og i nettveggen.

Mistet initiativet

Tidlig i andre omgang slet Brann voldsomt med å komme til sjanser, før innbytter Skaanes snappet opp en andreball etter innlegg fra Andreas Vindheim.

Skuddet gikk mellom bena på en forsvarer og forbi Mjøndalens keeper Ivar Andreas Forn.

– Det er alltid deilig å score, men vi gjør ingen god kamp. Det legger en demper på det, sa Skaanes til TV 2 Sportskanalen etter kampen.

Mjøndalen jubler etter scoring

TOK LEDELSEN: Mjøndalen-jubel i det 37. minutt, en scoring som gir Brann et svært vanskelig utgangspunkt

Overraskende nok var det Mjøndalen som tok tilbake initiativet i kampen og spilte seg til flere store målsjanser. Noen knallharde skuddforsøk fra Marcus Pedersen ga ikke uttelling, og dermed ble det ikke flere scoringer.

Brann-spillerne ble pepet av banen av skuffede supportere da dommeren blåste av kampen.

Vanskelig utgangspunkt

Med 1-1 hjemme på Brann Stadion har Brann gitt seg selv et svært vanskelig utgangspunkt foran returoppgjøret på Mjøndalen stadion kommende onsdag.

Mjøndalen kan derimot juble for både uavgjort og et særdeles viktig bortemål. Tilreisende supportere var mildt sagt svært fornøyde med turen:

Tilreisende supportere var særdeles fornøyde med 1-1 i Bergen.