Normal

– Et lite eventyr å følge Mjøndalen

MIF-supporter Tor Jensen er på plass i Bergen sammen med flere hundre andre mjøndølinger for å heie dem fram til en mulig plass i eliteserien.

Tor Jensen og MIF-supportere

Tor Jensen (t.h.) sammen med flere andre Mjøndalen-supportere klare for kamp i Bergen.

Foto: Anders Wam Bjerkeseth / NRK

På en fotballpub i Bergen sentrum er det fullt av MIF-supportere søndag formiddag, og mange av dem kom til byen i går. Om noen timer spiller Mjøndalen sin første kamp i kvalifiseringen til neste års eliteserie. Brann er motstandere på hjemmebane.

– Dette er noe av det mest gøyale jeg har vært med på, sier tidligere daglig leder i Mjøndalen, Tor Jensen.

– Resultatet i kveld er jo det viktigste for oss, men vi koser oss uansett. Vi kom en gjeng til Bergen i går og her er det er helt vilt med folk som vil støtte Mjøndalen.

To fullastede gratisbusser er på vei over fjellet fra Drammen, og flere kommer med det siste flyet fra Østlandet.

Hvem vinner?

Jensen håper på et resultat som gjør hjemmekampen på onsdag interessant, men tror det blir vanskelig å slå Brann i kveld.

– Vi må jo være nøkterne og realistiske, Brann skal jo være et bedre lag. Men scorer vi et mål er veldig mye gjort. Fornuften sier at vi nok taper, men hjertet mitt sier at vi skal få et fint resultat, sier Jensen.

Han mener Brann har mer å bevise enn Mjøndalen.

– Brann har hundre millioner mer i budsjett enn oss, og de har en trener med 7–8 ganger bedre lønn. Derfor burde de vinne med mange mål, men det kommer de ikke til å gjøre, sier Jensen.

At spillerne fra Mjøndalen kommer til å kose seg på banen i kveld er han ikke i tvil om.

– De har fått beskjed om å glede seg, og det tror jeg de ville gjort uansett. Jeg tror også en haug med Brann-spillere går ut der med skuldrene langt oppover mot øra. La oss håpe det for vår skyld, sier Jensen.

Håper på uavgjort

Øyvind Kvinge og Petter Kransberg har også tatt turen til Bergen for å ta seieren hjem og støtte Mjøndalen.

Øyvind Kvinge og Petter Kransberg

Øyvind Kvinge (f.v.) og Petter Kransberg er ihuga MIF-supportere på plass i Bergen.

Foto: Anders Wam Bjerkeseth / NRK

– Det er sjelden vi er så mange på tur samla, så det blir artig. Uavgjort hadde vært veldig bra, så kan vi slå dem hjemme nå på onsdag og få en skikkelig fest etterpå, sier Kvinge.

Begge to har fulgt laget tett de siste årene, og sier det har vært en enestående reise fra tredje divisjon til mulig plass i eliteserien.

– Det har vært moro å følge dem de siste ti årene, Vegard har vært enestående og gutta har vært kjempegode. Det er jo et lite eventyr. Det kan ende i eliteseriespill, og bare det å kunne få spille mot Strømsgodset neste år hadde vært helt fantastisk. Det gleder vi oss til, sier en forhåpningsfull MIF-supporter Petter Kransberg.

Kampen starter klokken 19 i kveld.