Har Erna dratt på feil kamp?

Mens Molde og Odd spiller om å bli norgesmestere virker det som om statsminister Erna Solbergs (H) tanker er en helt annen plass.

Statsminister Erna Solberg på cupfinalen mellom Molde og Odd med Brannsjerf rundt halsen.

Her ankommer Erna Solberg Ullevål stadion iført Brannskjerf. Foto: NTB Scanpix

Brann spiller nemlig den første av to svært viktige kvalifiseringskamper mot Mjøndalen søndag klokke 19.00. Brann er avhengige av å sikre seg et godt resultat på hjemmebane, og nervene er i høyspenn i Bergen.

Som hyllest og støtte i kriseperioden valgte statsministeren å stille på cupfinalen med et flammende rødt Brann-skjerf.

Nå raser imidlertid debatten på sosiale medier. Er skjerfvalget beundringsverdig eller pinlig? Tidligere landslagsassistent og fotballekspert Lars Tjærnås er blant de som har ytret seg,

– Dristig statsminister (det krever sitt mot å holde med Brann), skriver han på sin Twitterprofil.

Tidligere landslagsspiller Tore Pedersen er langt mer direkte i sin mening.

– Hyller Erna i dag, ytret han.

Fotballskribent Lars Johnsen er derimot hardere i sin kritikk av ministeren.

– Erna Solberg med Brann-skjerf på Ullevaal.God natt. Enten 1) stiller du som rep for statsapp. eller 2) Du går på kampen der DITT lag spiller, skriver han i et innlegg på Twitter, som har blitt retweetet 77 ganger.

Debatten har siden Ernas ankomst truffet hardt på sosiale medier. Her kan du lese noen reaksjoner på skjerfvalget.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Hva synes du om Ernas skjerfvalg? Diskuter i kommentarfeltet nedenfor!

Siste nytt

 • Barcelona-presidenten løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Newcastle-stjerner ut med skade

  Newcastle må klare seg uten Miguel Almirón og Allan Saint-Maximin de neste ukene. Det er et hardt slag i Premier League-klubbens kamp for å unngå nedrykk.

  Det opplyser Newcastle på sine nettsider tirsdag.

  Almirón og Saint-Maximin måtte forlate banen i lørdagens 1-1-oppgjør mot Wolves i Premier League. Paraguayaneren Almirón pådro seg en kneskade og ble byttet ut til pause, mens Saint-Maximin fikk en kjenning i lysken og var ferdigspilt tidlig i den andre omgangen.

  Allan Saint-Maximin
  Foto: Alex Pantling / AP
 • Tromsø hentet spiss fra HamKam

  Måltyven Moses Ebiye forlater HamKam til fordel for Tromsø foran den kommende fotballsesongen.

  Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider tirsdag. Ebiye har undertegnet en avtale som strekker seg ut 2022-sesongen.

  Moses startet forrige sesong i Lillestrøm i 1. divisjon, men gikk til HamKam i fjor sommer. Totalt ble det seks scoringer og to målgivende pasninger i 2020.

  qzjdEV7UE7M
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal