NRK Meny
Normal

Gir ikke opp kampen for asylbarna

SV nekter å gi opp å snu regjeringen sin asylpolitikk. Audun Lysbakkens fylkesparti går i front og krever mildere behandling av asylbarna.

Gina Barstad SV

GIR IKKE OPP: Gina Barstad står på plassen bak Audun Lysbakken fra Hordaland til høstens valg, og vil fortsette kampen for asylbarna.

Foto: Marit Hommedal / Scanpix

Asylbarna er en av de viktigste sakene når SV sitt fylkesårsmøte starter i partilederens hjemfylke i Hordaland i dag.

Partileder Audun Lysbakken er innstilt til førsteplass fra sitt fylkeslag. Gina Barstad, som er innstilt på andreplass på partiet sin stortingsliste, håper årsmøtet kan sende et tydelig signal om mildere behandling av asylbarna.

– Sitter til vi får det til

– Vi sitter i regjering til vi får det til. Det kan ikke være et alternativ at de som er for rettighetene til asylbarna skal gå ut av regjering, sier Barstad.

Barstad er leder i Bergen SV og møtte fast som vararepresentant for Lysbakken da han var minister fra 2009 til 2012.

Audun Lysbakken snakker for partiet

HJEMME I BERGEN: Audun Lysbakken på talerstolen for eget fylkeslag i Bergen i dag.

Foto: Gina Barstad

Nathan-saken har ført til stort og tverrpolitisk engasjement i vest for en mer human politikk for asylbarn. Alle partiene i Bergen har krevd en endring i regjeringens politikk.

Men i regjering har SV står alene og kjemper for å endre asylpolitikken. Det vil de ikke slutte med, sier Barstad.

– Dette er en politikk det er oppslutning om blant de store partiene i Norge. Da må de små partiene kjempe for innflytelse for å vinne frem, sier Barstad.

LES OGSÅ: Ap-medlemmer tror partiet får svi for asylpolitikken

– Asylpolitikken en skamplett

Her er deler av innstillingen Hordaland SV skal stemme for i helgen:

«I Soria Moria II tapte SV kampen om en human asylpolitikk. Asylpolitikken særlig overfor asylbarna og enslige mindreårige er en skamplett i det rødgrønne regjeringsprosjektet.

Asylbarna og de enslige mindreårige er i asylpolitikken det Lofoten og Vesterålen er i kampen for miljø og klima. SV kompromisser ikke med menneskeverdet. Årsmøtet i Hordaland SV krever at Barnekonvensjonen må etterleves i asylpolitikken og at de lengeventende asylbarna og enslege mindreårige må få bli – nå!»