NRK Meny
Normal

Skal avhøre barn i flere dager

Bekymrede foreldre i Bergen tar kontakt med politiet i frykt for at deres barnehagebarn kan ha blitt utsatt for overgrep. Politiet konsentrerer seg foreløpig om å gjennomføre avhør av fem barn.

Eli Valheim

AVHØRER BARNA: Politiadvokat Eli Valheim opplyser at alle ofrene i saken er barnehagebarn, men vil ikke si noe om barnas alder. Avhørene av de fem ofrene vil pågå til over helgen.

Foto: John Nøstdal

Onsdag formiddag møtte den 31 år gamle barnehageansatte og hans forsvarer opp på Bergen sentrum politistasjon til nytt avhør.

NRK fikk onsdag bekreftet at alle ofrene i overgrepssaken er gutter, og at det er snakk om fem totalt.

Politiadvokat Eli Valheim opplyser at alle ofrene i saken er barnehagebarn, men vil ikke si noe om barnas alder.

Foreløpig har politiet tonet ned etterforskningen i idrettsmiljøet der 31-åringen også har vært aktiv, og konsentrerer seg nå om å gjennomføre avhør av de fem barna.

LES OGSÅ: Dette er den barnehageansatte i Bergen

Innrømmer fem overgrep

– Status i dag er at siktede har vært inne på politihuset, gått igjennom tidligere forklaringer og utfylt disse, sier Valheim til NRK.

Saken startet da mannen fredag 15. april ble pågrepet og siktet for voldtekt av en fire år gammel gutt i en barnehage i Bergen.

I avhør har mannen innrømmet å ha forgrepet seg på fem barn, i to ulike barnehager.

– Siktede har innrømmet overgrep mot fem barn under skolealder. Detaljer i hans forklaring, eller om det er snakk om flere tilfeller, har jeg ikke lyst å utdype nå, sier Valheim.

LES OGSÅ: Barnehagebyråden: – Vi er i krise

Bekymrede foreldre

Politiadvokaten bekrefter at ett barn er avhørt og at ytterligere to skal avhøres denne uken og tidlig i neste uke. Avhørene foregår på Barnehuset og tar minst en halv dag for hvert barn.

NRK får bekreftet at den voldtektssiktede skal ha jobbet i en kommunal barnehage i 2011 og 2012, og deretter i 2015 og 2016. I mellomperioden skal han ha jobbet i en privat barnehage.

Spørsmålet nå mange stiller seg er om 31-åringen kan ha forgrepet seg på flere barn enn det som inntil nå har vært kjent.

Politiet har deltatt på møter i begge de berørte barnehagene.

– Omfanget har jo vokst fra først å gjelde ett barn til nå å gjelde flere. Det er selvfølgelig usikkerhet om saken er større og har flere ofre. Vi har stor tiltro til at politiet får avklart dette så snart som mulig, sier bistandsadvokat Rolf Knudsen.

LES OGSÅ: Alle fem overgrepsofrene er gutter