Samlet inn 250 par fotballsko til asylmottak

I løpet av tre timer fikk han inn seks plastsekker fulle av fotballutstyr. Om få dager får de bein å gå i når flyktningene ankommer.

Samlet inn 250 par fotballsko til asylmottak

INNSAMLINGSSJEF: Bjørnar Mykkeltvedt, leder i Sportsklubben Baune, er glad for at så mange medlemmer ville bidra til innsamlingsaksjonen. Her viser han frem resultatet.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

– Vi er overveldet. Dette viser hvor lett det er å få folk til å bidra, sier Bjørnar Mykkeltvedt, leder i Sportsklubben Baune til NRK.

I løpet av en uke eller to ankommer de første flyktningene til det nyopprettede asylmottaket på Landås i Bergen. Inntil 700 flyktninger skal bo her i en periode, inntil de får seg et permanent bosted.

Flyktningstrømmen har ikke gått upåaktet hen i lokalmiljøet.

De har gjerne hatt fotballskoene liggende fordi de har gode minner om flotte mål de har scoret. Nå ser de en god anledning til å gi dem videre til andre som trenger dem.

Bjørnar Mykkeltvedt, fotballeder

Effektiv søndagsdugnad

Da Sportsklubben Baune hørte at det skal etableres asylmottak bare et ballspark unna kunstgressbanene sine bestemte de seg for å hjelpe til.

På kort varsel inviterte fotballklubben medlemmer og naboklubbene til skodugnad.

Søndag var resultatet klart: Seks fulle plastsekker, totalt 250 par fotballsko og 50 par leggskinn.

– Mange har gitt uttrykk for at de gir utstyret med stor glede og synes dette er en flott måte å bidra på. De har gjerne hatt fotballskoene liggende fordi de har gode minner om flotte mål de har scoret. Nå ser de en god anledning til å gi dem videre til andre som trenger dem mer.

Vil inkludere flyktningene

Asylbeboerne kan bruke fotballskoene når de spiller ball på kunstgressbanene på Landås. Eller kommer for å trene med fotballklubben.

– Tanken er at de skal få et tankeavbrekk, komme seg ut, svette og bruke kroppen sin litt. Vi har instruert våre trenere i å inkludere flyktninger, og særlig barn, som står på sidelinjen og ser på, sier Mykkeltvedt til NRK.

Idrettslaget planlegger en ny innsamlingsaksjon etter jul når mange kanskje har fått nye fotballsko under juletreet, og har anledning til å donere vekk sitt gamle par.

LES OGSÅ: Nytt asylmottak: – Mange frykter for barna sine