NRK Meny
Normal

Overraskende lite å gjøre for Røde Kors

I løpet av hele påskeuken har Hjelpekorpset i Hordaland kun behandlet 17 småskader. På landsbasis er tallene av helt andre dimensjoner.

Snøscooter Røde Kors

KUN SMÅSKADER: Utfarten i betraktning har det vært relativt lite å gjøre for de frivillige mannskapene i Hordaland. Det har bare vært et fåtall småskader, samt noen henteoppdrag for ambulansetjenesten.

Foto: Røde Kors Hjelpekorps Hordaland

– Vi har hatt veldig lite å gjøre, utfarten tatt i betraktning. Vi har hatt 17 småskader, som forstuinger og kutt, men ikke noe alvorlig, sier Håvard Hongve Helle, vaktleder i Hordaland Røde Kors Hjelpekorps.

17 hjelpekorps i fylket har vært ute på vakt siden palmelørdag. Noen av korpsene har flere stasjoner.

– Litt overraskende

At det har vært lite å gjøre overrasker vaktlederen.

– Det har vært ekstrem utfart både i går og i dag, der vi har hatt mye godvær. Vi har verken hatt leteaksjoner eller skred i vårt område. Derimot har vi hatt noen henteoppdrag for ambulansetjenesten, sier Hongve Helle til NRK.

Eikedalen parken

FÅ PÅSKESKADER: I motsetning til hjelpekorps ellers i landet har Røde Kors i Hordaland hatt svært lite å gjøre i påsken til nå. Dette bildet er tatt i Eikedalen torsdag.

Foto: Jan Petter Svendal, Eikedalen Skisenter

LES OGSÅ: Her passer Røde Kors på deg i påsken

Dobling fra i fjor

På landsbasis har Røde Kors registrert 362 skader til nå, mot 191 på samme tid i fjor. For det meste består folks problemer av gnagsår, småsår, forstuinger og skulderskader.

Været for påskeaften ser bra ut i Hordaland. Likevel ber Røde Kors Hjelpekorps deg om å ta forholdsregler dersom du legger ut på påsketur.

– Fjellvettreglene er like aktuelle nå som de alltid har vært!

BA har vært med skipatruljen i Eikedalen på jobb, der uvanlig mange løpere faller i elven. Heldigvis har ingen blitt alvorlig skadd, kun våte og kalde.

Økende skredfare

Lokalt i Hordaland er det økende snøskredfare. Temperatursvingninger utover dagen gjør enkelte områder mer skredutsatt.

– Spesielt i området Røldal/Seljestad har vi sett en del naturlig utløste skred, forteller Fredrik Fossedal i skredgruppa til Hordaland Røde Kors Hjelpekorps.

– Holder du deg borte fra hellinger over 25 grader og naturfeller kan du få en fin tur.

LES OGSÅ: Se Påske-Bergen på 30 sekunder

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås