Se Påske-Bergen på 30 sekunder

Var du i Bergen sentrum langfredag mellom klokken 14.00 og 16.00? Da er det gode sjanser for at du er med i denne timelaps-videoen.

Timelaps av Espen Hobbesland

Denne hurtigfilmen er tatt i formiddag av NRK-fotograf Espen Hobbesland. Den gir et godt inntrykk av påskeværet, men også av det yrende folkelivet i sentrum.

Og ja, i morgen blir det enda flottere vær. Les hva meteorologen spår litt lenger nede i saken.

Her har vi filmet

Vi har filmet følgende steder i Bergen:

  • Puddefjordsbroen
  • Vågen
  • Laksevåg
  • Zachariasbryggen
  • Skansen
  • Fisketorget
  • Torgallmenningen
  • Vetrlidsallmenningen

Det føltes nok litt hustrig for dem som fristet tilværelsen i Bergen sentrum. Det var perioder med sol, ellers oppholdsvær og mellom seks og syv grader maksimum.

Jørgen Grønneberg, statsmeteorolog

Som du ser i videoen var langfredag preget av skiftende skydekke og nordlig lett til laber bris inn mot Bryggen og Vågsbunnen.

– Det var perioder med sol, ellers oppholdsvær og mellom seks og syv grader maksimum. Dette er ikke uvanlig i begynnelsen av april, spesielt når man får nordavind med relativt kjølig luft, sier statsmeteorolog Jørgen Grønneberg til NRK.

Torgallmenningen

TORGALLMENNINGEN: Slik så det ut på Torgallmenningen langfredag ettermiddag.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

LES OGSÅ: Her blir det drømmepåske!

Husk solkrem lørdag

Ifølge Vervarslinga blir det enda bedre vær påskeaften, med lite vind og mye sol i hele Hordaland. Alt ligger til rette for flotte utendørsopplevelser, men husk solkrem!

– Lørdag blir fin og ikke fullt så mye vind som i dag. Det blir ganske dønn stille fra morgenen av og stort sett pent vær, sier statsmeteorologen.

I fjellet vil det knapt nok bli vind i det hele tatt og litt høyere makstemperatur enn i dag.

– Det kan komme opp i syv-åtte grader i lavlandet, og så vidt over null grader i fjellet. Det ser ut til å bli tilskyende fra vest fra ettermiddagen, men dette kommer nokså sent, sier Grønneberg ved Vervarslinga på Vestlandet.

LES OGSÅ: Årets sprøeste påskeskitur

Brukbart søndag, mer vind mandag

Søndag ser det ut til at det blir lite vind, for det meste skyet og litt regn i ytre strøk. Snøgrensen vil ligge på cirka 500 meter.

– Mandagsværet er litt usikkert med tanke på nedbør, men slik det ser ut nå blir det en del skyer fra Hordaland og nordover. I Rogaland kan det blir mye bra vær mandag også.

– Hva med dem som skal kjøre hjem fra påskefjellet mandag?

– Det kan bli litt vind fra nord-nordvest, men vil minke litt. Det ser ut til å bli lite nedbør selv om det blir litt vind på fjellovergangene, spesielt først på dagen.

LES OGSÅ: Bygget kjempekylling på hyttetaket