NRK Meny
Normal

Norling vil ta Brann tilbake til eliteserien

– Jeg er klar til å ta ansvaret for å ta oss opp igjen, samt det harde arbeidet det innebærer, sa Brann-trener Rikard Norling til pressen dagen derpå. Etterpå gikk klubbledelsen rett i krisemøte på Brann Stadion.

Rikard Norling og resten av Brannlaget har kommet hjem til Bergen etter nedrykket til 1.divisjon var et faktum.

TAR ANSVAR: Brann-trener Rikard Norling ønsker å fortsette i jobben og ta Brann tilbake til eliteserien.

Styreleder Rolf Barmen bekrefter overfor NRK at Brann-ledelsen torsdag ettermiddag er samlet til møte for å diskutere den alvorlige situasjonen klubben nå befinner seg i.

MER OM NEDRYKKET: Da Brann rykket ned og voksne menn gråt | Dette venter Brann i førstedivisjon | Helsvarte avisforsider i Bergen i dag | Brann-supportere gremmes: – Flaut å heie på et lag med sånne fans | Brann-casuals: – Var aldri i Mjøndalen

Må trolig si opp enda flere

Ifølge bt.no er det kalt inn til ekstraordinært styremøte fredag. Fra før er det kjent at den hardt prøvde bergensklubben kan bli nødt til å kutte ytterligere ti millioner i neste års budsjett ved nedrykk.

Brann har allerede vært nødt til å kutte 15 millioner kroner på grunn av sviktende inntekter fra marked og publikum, noe som dels har vært løst ved oppsigelser. Nå tyder alt på at enda flere mister jobben.

Mjøndalen - Brann

RETT PÅ TRYNET: Marcus Pedersen og Brann ble enkelt nedkjempet av Mjøndalen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Kunne gjort mye bedre

Ved tolvtiden landet Hordalands tredje 1. divisjonslag på Bergen lufthavn Flesland etter kvalikfadesen mot Mjøndalen. Trener Rikard Norling var både ydmyk og beklagende, men gjorde det samtidig klart at han er forberedt på å bli værende i Brann for å ta laget tilbake til eliteserien.

– Ja, jeg står ved kontrakten. Fra mitt perspektiv er det ingen tvil. Jeg kunne sikkert gjort mange ting bedre. Jeg vurderer meg selv ut fra resultatene, og da er det vanskelig å si at man er fornøyd med egen innsats, sier Rikard Norling.

Fredag starter Brann formelt evalueringen av 2014-sesongen, som endte med at Brann for første gang siden 1985 må forlate toppdivisjonen i norsk fotball.

Tror noe er fundamentalt galt

Norling er klar på at hver stein skal snus for å finne svaret på hva som gikk galt i år.

– Vi kan konstaterere at det viktige nå ikke er å finne ut om det var baller eller pasninger som gikk feil. Vi må kanskje se dypere og på mer fundamentale ting, sier den svenske treneren, som tok seriegull med Malmö i Sverige i fjor og skapte vill jubel i Bergen da han snakket om gullambisjoner også i Norge.

Styreleder Barmen uttalte til NRK på Mjøndalen stadion i går at klubben fortsatt har tillit til Norling og ønsker at han skal fullføre kontraktsperioden, som strekker seg ytterligere to sesonger frem i tid. Barmen ville ikke snakke med NRK på Flesland tidligere i dag.

Se intervjuet med Rolf Barmen etter kampen onsdag kveld:

Rolf Barmen sier det ikke er tema å gi Rikard Norling sparken.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik