NRK Meny
Normal

Brann-supportere gremmes: – Flaut å heie på et lag med sånne fans

MJØNDALEN (NRK.no): Flere Brann-fans valgte å forlate kampen mot Mjøndalen før slutt da en mindre gruppe supportere kastet bluss og startet håndgemeng.

Flere Brann-supportere tar avstand fra den voldelige oppførselen som utspant seg på Brann-tribunen da laget rykket ned fra eliteserien mot Mjøndalen.

– Det er flaut å være Brann-supporter når deler av supporterne reagerer på den måten her. Vi kunne ha rykket ned med verdighet, det her var ikke bra. Vi taper fullt fortjent, da kan vi heller ta hatten og dra hjem, forteller en av supporterne som valgte å forlate bortetribunen før sluttsignalet lød.

RikardNorling

Brann-trener Rikard Norling kom i klameri med egen fans etter 3-0-tapet mot Mjøndalen. Han ble siden passet på av politi på stedet.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– De kastet bluss og kinaputter inn blant publikum. Det var skummelt, sier han.

Stemningen inne blant Brann-fansen skremte mange.

Les også: Politiet måtte skille iltre Brann-fans fra Norling

Barn ble hastet bort

NRK.no var vitne til at flere familier hastet ut stadionportene da en gruppe Brann-fans begynte å kaste bluss og oppføre seg aggressivt i sluttminuttene.

– Dette var bare trist. Sånn oppførsel vil vi ikke ha noe av. De oppfører seg som drittsekker, sier en familiefar i Brann-drakt som forlot Mjøndalen Stadion med sønnen sin.

Da kampen ble blåst av, var stemningen fortsatt svært aggressiv på bortetribunen.

Flere Brann-supportere, med skjerf og hetter trukket foran ansiktet, kastet flasker og truet med bank dersom NRK fanget dem på film utenfor stadion.

 • Se video fra den ampre stemningen etter kampen i videovinduet over!

Store politistyrker

En drøy halvtime etter kampslutt stod det fortsatt mange Brann-supportere igjen utenfor stadionportene. Store politistyrker (rundt 15 politibiler) var på plass og holdt kontroll på de aller hissigste.

Politiet i Buskerud melder onsdag kveld om at to personer er arrestert for ordensforstyrrelser. En av dem, en mann i 20-årene, skal ha knust en rute like ved Mjøndalen togstasjon.

Mjøndalen vant kvalifiseringskampen 3-0 og er klare for eliteserien. Brann rykker ned til 1. divisjon for første gang siden 1985.

Laster innhold, vennligst vent..

VIDEO: Brann-fansen dagen derpå: – Det er uvirkelig

Morten Myksvoll, bystyre-politiker og Brann-fan, beskriver stemningen i Bergen dagen etter nedrykket.

Siste nytt

 • Barcelona har luke

  Barcelona cruiset inn til 4-0-seier hjemme mot Deportivo La Coruña søndag. Luis Suárez og Paulinho ble begge tomålsscorere for den spanske La Liga-lederen. De leder med seks poeng på Atletico Madrid.

  Luis Suárez
  Foto: Stanley Chou / Getty Images
 • Fossum i ellevill Bundesliga-kamp

  Iver Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober, og spilte samtlige minutter for Hannover i 4-4-festen mot Leverkusen i Bundesliga. Julian Korb sikret poengdeling sju minutter før slutt.

  Foto: Peter Steffen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal