Nei til fotballfusjon i Kvam – men Norheimsund Fotballklubb kan få nytt navn

I Øystese stemte 44 nei til sammenslåing med Norheimsund og 43 stemte ja. Dermed røk drømmen om én stor fotballklubb i nabobygdene.

Norheimsund-trening

ALT SOM FØR: Klubbene fortsetter hver for seg, men i Norheimsund er ikke alt håp ute. Nå vurderer klubben å skifte navn.

Foto: Even Norheim Johansen / NRK

De to bygdene ved Hardangerfjorden har kranglet siden reformasjonen. De har kranglet om skoleplasser, veivalg og badeland.

En historisk sammenslåing av fotballklubbene kunne satt et punktum for bygdekampen.

Nei-vedtaket i Øystese

Onsdagskveldens årsmøte i Øystese delte fotballmiljøet i bygden i to. Årsmøtet skulle ta stilling til å fotballgruppen i Øystese Idrettslag skulle bryte ut av fleridrettsklubben og gå sammen med Norheimsund Fotballklubb.

Vedtaket: 44 mot sammenslåing og 43 for. Årsmøtet krevde 2/3-flertall.

– Dette ble veldig jevnt. Det viser seg at det er to leire med like mange i hver, sier styreleder Ola Fjerdingen i fotballgruppen i Øystese.

– I Øystese Fotball fortsetter vi for oss selv og allerede i morgen er vi i gang med videre arbeid med sesongen 2017.

Mulig nytt navn i Norheimsund

Styreleder Alf Kåre Hjartnes i Norheimsund Fotballklubb er på en utenlandsreise, men har fått med seg et overveldende ja-vedtak for sammenslåing.

– Jeg vet ikke om skuffet er det rette ordet, svarer han på spørsmålet om han er skuffet over nei-flertallet i Øystese.

– Jeg respekterer vedtaket, sier Hjartnes.

Årsmøtet i Norheimsund vedtok også å gi styret fullmakt til å endre navn på klubben til Kvam Fotballklubb, dersom det er formålstjenlig.

– Det betyr at vi tenker litt lengre frem i tid og ser på hele Kvam. Selv om det ble et nei-flertall nå, kan det kanskje på sikt bli enklere å få til et samarbeid mellom fotballklubber i Kvam, dersom vi endrer navn til Kvam Fotballklubb.

– Men det er noe vi må diskutere i styret, sier Hjartnes.