NRK Meny
Normal

Kan rykke opp igjen på fredag

Sandviken rykket ned i høst etter en elendig sportslig sesong. Nå kan skakkjørt økonomi i Trondheim sørge for at klubben rykker opp igjen allerede 1. januar.

Sandviken feirer scoring mot Trondheims Ørn

KAN BLI TAKK FOR SIST: June Hammersland, Maria Elena Kvalen og Melissa Bjånesøy feirer scoring mot Trondheims-Ørn på Stemmemyren i oktober. Trønderne vant kampen 5-4.

Foto: Astrid M. Nordhaug / Digitalsport

Situasjonen er prekær i Toppserie-klubben Trondheims-Ørn. Innen nyttår må klubben skaffe til veie 800.000 kroner for unngå degradering til første divisjon. Dersom det skjer, vil Sandviken IL fra Bergen overta plassen i Toppserien. Totalt fikk 17 klubber i høst beskjed om at de måtte dokumentere positiv egenkapital innen 31. desember for å få fornyet lisens.

Amazon klarer seg trolig

I tillegg til Trondheims-Ørn, fikk Stabæk og Amazon Grimstad samme beskjed. Økonomien til Stabæk skal nå være i orden, mens Amazon er på god vei.

- Vi kjenner trøkket, men mener vi er i rute. Jeg har derfor god tro på at vi spiller i Toppserien også neste år, sier styreleder i Amazon Grimstad, Hans Inge Sævareid, til nrkhordaland.no.

Da ser det langt verre ut for Trondheims-Ørn. Mandag hadde Trondheim-klubben skaffet til veie 350.000 kroner, men det ser i øyeblikket alt annet enn lyst ut for den meritterte klubben.

LES OGSÅ: Trondheims-Ørn mangler halvparten | 14 dager unna nedrykk

- Det er fortsatt tøft, ja. Målet og håpet er at flere går sammen for å gi oss støtte. I dag har vi mange enkeltinnskudd, men vi mangler fortsatt to-tre store til for at det skal bli en løsning, sier daglig leder Pål Strøm til Adresseavisen .

- Klare for Toppserie-spill

I Bergen følger man utviklingen i Trondheim med argusøyne. Men i motsetning til hva man kanskje kunne tro, så folder ikke Sandviken-ledelsen hendene i bønn om at trønderne blir degradert. Tvert imot.

- Vi ønsker selvsagt at Trondheims-Ørn skal klare seg, og det burde være sportlige grunner til et Sandviken-comeback i Toppserien. Når det er sagt, så er vi absolutt klare til Toppserie-spill også i 2010. Jentene trener akkurat like hardt som før, så sportslig sett er vi godt rustet, sier leder for fotballgruppen kvinner i Sandviken IL, Mette Hammersland, til nrkhordaland.no.

Den eneste endringen i spillerstallen er at Kine Kvalsvik har varslet overgang til Røa. Ifølge Hammersland har Kvalsvik ikke skrevet under ennå, men det er uvisst om fornyet Toppserie-kontrakt for Sandviken vil få noen konsekvenser for spillerens klubbvalg.

Må kanskje til Vestlandshallen

Selv om Sandviken i motsetning til trønderne nå har økonomien i orden, har Norges Fotballforbund også litt å si på bergenserne.

NFF er nemlig ikke store fans av klubbens stadionanlegg og krever i utgangspunktet store utbedringer på Stemmemyren, spesielt i forhold til tribune og garderober. Arbeidet med nye Sandviken Arena er trolig ikke kommet langt nok til at NFF vil se gjennom fingrene med manglene, men klubben håper likevel på dispensasjon dersom det blir Toppserie-spill neste år.

Hvis ikke NFF gir etter, blir sannsynligvis Vestlandshallen ny hjemmebane for de hvite og røde. Den eneste andre aktuelle arenaen er Varden Amfi, som allerede huser to lag i de øverste divisjonene, Løv-Ham og Fyllingen.

- Vi vil jobbe knallhardt for å få spille på Stemmemyren, og vil se på mulige midlertidige løsninger for å få det til, sier Hammersland.

Dette er ikke en problemstilling dersom Sandviken skal spille i første divisjon i 2010. Da blir klubben værende på Stemmemyren.

Dater fansen for penger

Trondheims-Ørn kom på sjetteplass i Toppserien 2009 etter å ha slått nettopp Sandviken 5-4 på Stemmemyren i Bergen. Klubben er den mestvinnende kvinnefotballklubben i Norge, med åtte cupmesterskap og syv seriemesterskap.

Trønderne har tatt utradisjonelle metoder i bruk for å få inn penger, og tilbyr blant annet nyttårsdate med en valgfri spiller gjennom auksjon.

Se videoreportasje her:

Video nsps_upload_2009_12_10_10_48_32_1083.jpg

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.