Det er travle tider på gården til Olav Hjetland Bringedal i Uskedalen, Kvinnherad. I løpet av denne måneden får han 350 nye lam i fjøset.
Bare denne morgenen har han tatt imot åtte små lam.
– Enten må man hive seg rundt og satse, eller så må man legge gården ned, sier Bringedal.
Han har en fulltidsjobb ved siden av bondegården, og er avhengig av smarte løsninger på gården.
- LES OGSÅ: Ung bonde satser på høyteknologisk fjøs
- BAKGRUNN: – Elendig rekruttering til Norges viktigste yrke
Datastyrt fôring
Sauene sparer bonden mye tid ved at de fôrer seg selv. En etter en går de inn i en bås til en fôringsautomat.
En databrikke i øret styrer hvor mye kraftfôr sauen skal ha. Blir ikke sauen ferdig innen rimelig tid, kommer neste sau og dytter den ut.
– Dette skjønner de etter en til to forsøk. De er ikke så dumme som ryktet skal ha det til, sier Bringedal.
– Og de er «gnoete» etter kraftfôr, så de lærer fort!
Artikkelen fortsetter under bildet.
Viktig for kvalitet
Hvor mye kraftfôr de gravide sauen skal ha, blir målt etter hvor mange lam de går drektige med.
– Det gjør at vi får jevnere, finere lam enn før. Tidligere var det den største og ivrigste sauen som fikk karet til seg mest under kraftfôrtildelingen, sier den 28 år gamle bonden.
På en vanlig dag tar fôringen omtrent 40 minutter for bonden, fordi sauen gjør mesteparten av jobben selv. De kan også spise så mye de vil av silo og tørt høy, som er tilgjengelig hele tiden.
Større gårder nødvendig
Bonden måtte utvide gården kraftig, for å få gårdsdriften til å gå rundt. Nå har den plass til 240 vinterfôrede dyr.
– Alle kan ikke gjøre dette, man må bygge så stort som gården tillater. Vi har bygd ut så mye vi fikk plass til, sier bonden.
Økonomien har blitt bedre for bønder som driver med sau.
– Nå blir det importert mye kjøtt fra utlandet. Vi greier ikke produsere nok.
Så snart lammene klarer å forsyne seg av melk hos mor selv, blir mor og lam sluppet ut til resten av sauene. Selv om det er 170 voksne dyr i fjøset, mister de ingen av de små.