Det startet med lydproblemer - nå har Vestlandsrevyen vært på luften i 25 år!

Einar Førde var gudfar. Her får du et tilbakeblikk på noen av høydepunktene fra Vestlandsrevyens første 25 år. Skru opp lyden og ta steget tilbake i tid!

Det hele startet 11. november 1991. Nå er Vestlandsrevyen blitt 25 år!

FØRSTE SENDING OG LITT TIL: Kari Amble presenterte den første utgaven av Vestlandsrevyen.

Vestlandsrevyen var NRKs første lokale TV-utgave med faste sendinger i Norge. At nettopp Hordaland og Sogn og Fjordane ble valgt var ikke tilfeldig. Kringkastingssjef Einar Førde var opptatt av å styrke regionen rundt Bergen etter at TV2 var kommet på luften.

– Fjernsynsmiljøet i Oslo var likevel imot. Det kom faktisk et forslag om å legge det hele i skuffen, sier Magni Øvrebotten, som styrte distriktskontoret i Sogn og Fjordane på denne tiden

Vestlandsrevyens første logo

DEN FØRSTE LOGOEN: Slik så det ut i starten i 1991.

Foto: NRK

Krav om suksess

Men Vestlandsrevyen lot seg ikke stoppe. 11. november 1991 var den på luften med Kari Amble som programleder.

– Den dagen husker jeg som om det var i går. Samtidig var det et press om at sendingen skulle bli en suksess. Derfor kom det som et sjokk da vi forlot studio: Sendingen hadde gått ut i Sogn og Fjordane uten lyd den første kvelden.

Hun trekker frem NRKs erfarne fjernsynsprodusent Knut Midtun, som en sentral person i oppstarten av Vestlandsrevyen.

– Vi skulle være en kontrast til Oslo med folk flest i sendingene våre. Samtidig var det en flott dugnadsånd med Midtun i spissen

– Vi ville vise at også vi her vest kunne lage fjernsyn. Siden har utviklingen gått raskt i alle regioner av landet. Men fortsatt er det de nære historiene som blir formidlet.

Mediene i endring

Kari Amble håper Vestlandsrevyen vil klare å omstille seg i en stadig mer moderne mediehverdag.

– Det spennende er selvsagt om de lokale TV-sendingen klarer å ta steget over i den nye TV-alderen. Dagens unge ser ikke lenger på lineært fjernsyn. Men jeg vet mange får sendingene med seg på nettet. Spennende blir det i alle fall.

Vestlandsrevyen - dagens logo

DAGENS LOGO: Vestlandsrevyen slik det tar seg ut på skjermen i dag.

Foto: NRK