Flere unge går hit for å kjøpe stoff

Både rusmisbrukerne selv og naboer forteller at de stadig ser flere unge som går i Nygårdsparken for å kjøpe stoff.

Nygårdsparken i Bergen

Rusmisbrukere og naboer av Nygårdsparken mener at det stadig er yngre folk som oppsøker stedet.

Foto: Ingvil Aaen Torpe / NRK

– Jeg ser fjortiser her oppe i parken, og det er enormt hvordan dette har økt, sier Knut Schjelderup Bjerke i Nygårdsparkens venner. Han mener dette er resultatet av at kommunen har skjøvet vekk problemet i årevis.

– De unge vet at det er stoff å kjøpe her i Nygårdsparken, sier han.

En av rusmisbrukerne NRK har snakket med bekrefter at de som oppsøker stedet stadig blir yngre. Han forteller oss at han har sett folk fra 12-års alderen og helt ned til 10 år der.

Narkobyen Bergen

NRK har de siste dagene sett på forholdene rundt Nygårdsparken. Naboene fortviler, og ambulansetjenesten får stadig flere utrykninger til overdoser i parken.

Universitetet opplever det også vanskelig å ha brukerne i sitt nærmiljøet. Til nå i år har de hatt 32 innbrudd, og de bruker åtte millioner kroner årlig på sikring, vakthold og reparasjoner etter innbrud.

SE NRK BLI TRUET I NYGÅRDSPARKEN:

Video Narkobyen Bergen

LES FLERE SAKER OM NYGÅRDSPARKEN:

– En hodepine for oss

– Vi tar problemene de beskriver veldig alvorlig. Dette er en konstant hodepine for oss, det kan jeg love, sier helsebyråd i Bergen, Christine Meyer.

Naboene mener løsningen vil være å tømme parken for rusmisbrukere for å løse opp miljøet, men kommunen tror dette bare vil føre miljøet videre til andre steder.

– Forholdene rundt Nygårdsparken er forverret de siste årene, så de problemene må vi få bukt med. Men vi er nødt til å ha en løsning i andre enden, det hjelper ikke å skille miljøet om vi ikke har en løsning.

– Og jeg skal love at vi jobber veldig for å få dette til, sier hun.

Siste video

Planetaten i Bergen kommune har lagt frem sitt forslag til ny trasé for Bybanen til Fyllingsdalen. Se hvordan de ser for seg den ti kilometer lange skinnegangen som vil koste minst 6,2 milliarder kroner.
En meteor eksploderte og brant opp i atmosfæren vest for Bergen i natt. De som var våken fikk seg et spektakulært show på nattehimmelen.
Har vunnet Statoil talentstipend på en million kroner.