NRK Meny
Normal

Ettersøkt rapper: – Skal melde meg for politiet

Den etterlyste rapperen (22), som stakk av fra politihuset i Bergen, lover å gjøre det Leo Ajkic ber ham om: Melde seg.

Rappar på rømmen fra politiet

PÅ RØMMEN: Rapperen (22) fra Bergen er etterlyst etter at han for noen uker siden stakk av fra politiarresten. Nå lover han å melde seg for politiet, slik kameraten Leo Ajkic ber ham om. NRK har etter en redaksjonell vurdering valgt å anonymisere den voldsdømte musikeren.

Foto: Arne Pedersen, Natt&Dag

– Ja, jeg skal melde meg og gjøre opp for meg. Jeg er ikke stolt av det jeg har gjort. Men først skal jeg gjøre ferdig et par låter og dra på ferie, sier 22-åringen til NRK.

Rapperen har skapt store overskrifter i bergenspressen etter at han stod frem i gratismagasinet NATT & DAG og fortalte hvordan han rømte fra luftegården på politihuset. Lenger nede i saken utdyper han til NRK hvordan flukten foregikk.

– Vil gjøre det Leo sier

Leo Ajkic

VIL HJELPE: Leo Ajkic.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Leo Ajkic har gjennom et intervju med NRK bedt den voldsdømte bergensrapperen om å melde seg for politiet.

– Jeg vil gjerne jobbe mer med ham, men han må gjøre opp for seg, sier Ajkic.

22-åringen er i startgropen av en karriere som rapartist og slapp nylig sin første låt gjennom kollektivet NMG/G-Huset, hvor Leo Ajkic er manager og mentor.

Jeg er sterk i overkroppen og hoppet rett over og ut i frihet. Siden har jeg kost meg, og egentlig ikke skjult meg så veldig.

Rapper på rømmen

– Leo sier han vil hjelpe deg. Hva sier du til det?

– Jeg etter stor pris på at Leo er behjelpelig og vil ordne opp. Jeg skal melde meg når jeg får laget ferdig et par låter i studio som jeg kan droppe etter hvert. Singler er bedre lokkemat enn et helt album, sier 22-åringen.

Han presiserer at Leo ikke er hans manager i dag, og ikke har noe med rømmingen eller musikkprosjektet hans å gjøre.

Heiste seg over gjerdet

Ifølge Bergens Tidende ble 22-åringen i desember dømt til fengsel i to år for en rekke voldsforbrytelser. I midten av august havnet han på glattcelle, mistenkt for vold mot offentlig tjenestemann.

– Hvordan klarte du å stikke av fra politiet?

– Når du sitter på glattcelle, og ikke blir luftet før andre dagen, så er det politiets egen feil. De har gjort seg skyldig i flere regelbrudd, svarer rømlingen.

Politihuset i Bergen.

STAKK AV HERFRA: Ved 21-tiden om kvelden 14. august rømte rapperen fra politihuset i Bergen.

Foto: Vidar Gudvangen

Han forteller at han var sammen med to betjenter i luftegården og synes det var rart at de ikke satte håndjern på ham.

– Jeg utmanet dem! Hvordan? Jeg har jo hoppet over et par gjerder i min tid. Jeg driver ikke med parkour, men en vegg på 2,30 er lett. Jeg er sterk i overkroppen og hoppet rett over og ut i frihet. Siden har jeg kost meg, og egentlig ikke skjult meg så veldig, sier han.

Han løp bort til en «tjommi» og lånte sko og klær. Etter rømmingen har han gjort flere opptredener, blant annet på Klubb Kok og USF Verftet.

Jeg vil ikke at kidsene skal se opp til meg for det jeg har gjort, men heller høre på musikken. «Streetkred» er ikke noe jeg tenker på.

Rapper på rømmen

Ikke ute etter «kred»

– Innen gaterap gir det kanskje litt status å rømme fra politiet?

– Jo, jeg driver med gateorientert musikk. Folk får kategorisere videoen min som de vil. Jeg vil ikke at kidsene skal se opp til meg for det jeg har gjort, men heller høre på musikken. «Streetkred» er ikke noe jeg tenker på, sier rapperen til NRK.

Siste video

Hjemmesykepleien i Bergen bytter nøkler med elektronisk lås.
Den nye regjeringa vurderer å kvitte seg med odelslova. Det kjem ikkje på tale, svarer bøndene.