Ber bergensrapper på rømmen melde seg

Leo Ajkic ber voldsdømt bergensrapper på rømmen om å melde seg for politiet. – Jeg vil gjerne jobbe mer med ham, men han må gjøre opp for seg, sier Ajkic.

Leo Ajkic

VIL HJELPE RAPPER: NRK-profil Leo Ajkic jobber også med musikk gjennom det uavhengige plateselskapet NMG/G-Huset. Nå vil han hjelpe en av deres unge artister på rett kjøl.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

En 22 år gammel mann fra Bergen har skapt store overskrifter i bergenspressen de siste dagene etter at han stod frem i gratismagasinet NATT & DAG og skrøt over hvordan han rømte fra luftegården på politihuset.

Mannen er en lovende rapartist som nylig slapp sin første låt gjennom kollektivet NMG/G-Huset, hvor Ajkic er både manager og mentor. 22-åringen har etter rømmingen gjort flere opptredener, blant annet på Klubb Kok og USF Verftet.

– Visste ikke at han var på rømmen

Ajkic har selv vært direkte involvert i promoteringen av artistens musikk, men sier han ikke støtter 22-åringens uttalelser om å være på rømmen fra politiet og hvordan han klarte å stikke av.

Politihuset i Bergen.

STAKK AV: 22-åringen klatret opp på noen gjenstander i luftegården og krøp over taket (nede til høyre) mellom de to byggene.

Foto: Vidar Gudvangen

– Da vi begynte å jobbe med ham, visste vi ikke at han var på rømmen. Etter at vi fant det ut, oppfordret vi ham til å melde seg for politiet og la en plan for det. Jeg vet ikke hvorfor han fortsatt er ute. Jeg og de fleste jeg kjenner ønsker at han skal gjøre opp for seg, sier Ajkic til NRK.

– Hva tenker du om å skryte om slikt i media for å promotere musikk?

– Det er ikke bra. Han setter politiet, oss og ikke minst seg selv i et dårlig lys. For vår del kan det virke som om vi glorifiserer vold. Det gjør vi ikke, langt ifra. Han burde sette fokus på dette. Planen var at han skulle sone straffen sin, så skulle vi bygge karrieren hans.

– Vet du hvor han er nå?

– Nei. Det er vanskelig å få kontakt med ham for tiden. Jeg venter på at han skal ta kontakt.

Dømt til to års fengsel for vold

Ifølge Bergens Tidende ble 22-åringen i desember dømt til fengsel i to år for en rekke voldsforbrytelser. Natt til 14. august ble han pågrepet igjen. Ved 21-tiden om kvelden rømte han fra politiarresten under lufting.

– Han er ettersøkt og vil måtte stå til rette for det han har gjort, sier Bengt Angeltvedt, leder for patruljeseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, til bt.no.

I et intervju med gratismagasinet «Stoff magasin» sier 22-åringen at planen nå er å ligge lavt, jobbe med musikk, få ferdig mange nye låter «før eg stikker på en lengre ferie».

Leo Ajkic beskriver den unge rapperen som en respektfull og hyggelig fyr, og sier han ikke kjenner igjen personen som beskrives i de omtalte voldssakene.

– Det som skjer nå kan få konsekvenser for ham senere. Vi skal ikke snu ryggen til en kar som har vært uheldig i fortiden, så vi ønsker å hjelpe ham tilbake på rett spor. Hvis han skjerper seg, kan han hjelpe mange til å gjøre noe positivt, sier Ajkic.

– Talent har han i massevis. Musikken snakker for seg selv.