En omkom i båtulykke i Os

En 35 år gammel mann er fortsatt alvorlig skadet etter dødsulykken i Os. Politiet etterforsker nå båthavariet.

båtulykke

GIKK PÅ SKJÆRET: Politiet vil gjøre tekniske undersøkelser av båten etter ulykken.

Foto: Mette Anthun

– Det var naboer som varslet politiet etter at de hørte skrik og så lys fra båten på skjæret, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt.

Dykkere fant tre menn ved båten som havarerte ved Raudholmane utenfor Os. Alle tre var skadet. Livet sto ikke til å berge for en mann i 30-årene.

Tirsdag morgen er en 35-åring alvorlig skadet, og en 34-åring får behandling for lettere skader. Det skriver Haukeland sykehus.

Ikke fra Os

Alle mennene er norske statsborgere, men ikke hjemmehørende i Os kommune. Lensmannen i Os har startet etterforskning.

– Det er rutine i slike alvorlige ulykker. Vi har satt ned en etterforskningsgruppe og har begynt å ta avhør av vitner til ulykken, sier overbetjent Audun Hadler-Olsen til NRK.

Politiet har ved 10.00-tiden tirsdag ikke fått snakke med de to involverte mennene, som mottar behandling på Haukeland sykehus. De har rutinemessig tatt blodprøve av mennene for å utelukke promille.

– Det vil ta inntil to uker å få fullstendige svar på blodprøvene, sier Hadler-Olsen.

Båtulykke i Os

- HØRTE SMELL: Naboen som varslet politiet hørte et smell og gikk for å undersøke nærmere. Hun fikk varslet nødetatene som berget to menn opp av vannet.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Nabo: – Jeg hørte et smell

Anne Karin Geitle Grindevoll forteller til Bergensavisen at hun skjønte at noen kunne ha kjørt på grunn etter at hun hørte et kraftig smell.

– Vi hører alltid båter på sjøen, men denne gangen hørte jeg først motordur og så et veldig smell. Så hørte jeg skriking før det ble stille, sier Grindevoll til BA.

Raudholmane ligger noen hundre meter fra land. Grindevoll varslet nødsentralen med en gang.

– Vi er litt obs på det som skjer på sjøen her. Båter har gått på land der før, sier Grindevoll til BA.