Eggens barnebarn vil knuse morfars gullhåp

BRANN STADION (NRK): – Alt press ligger på Rosenborg. Hele Trøndelag forventer gull, sier trønder og Brann-spiller Christian Eggen Rismark (27).

Christian Eggen Rismark

TRØNDER I BERGEN: Christian Eggen Rismark kjemper om gull for Brann. Søndag møter bergenserne Rosenborg til en svært viktig og avgjørende kamp på Stadion.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Søndag møtes Brann og Rosenborg til årets «seriefinale». Kun to poeng skiller de to topplagene når fire serierunder gjenstår.

Med seier kan bergenslaget ta tilbake serieledelsen og sende stemningen i Bergen til høyder en ikke har sett siden 2007.

– Vet han håper på RBK-gull

– Det blir folkefest på søndag, og vi skal bruke energien vi får fra publikum, sier trønderen i Branns midtforsvar.

Rismark er barnebarn av Rosenborgs trenerlegende Nils Arne Eggen, som har ledet laget til femten seriegull og seks cuptriumfer.

– Jeg vet at han håper på Rosenborg-gull, men jeg håper og tror at det blir jeg som får mest grunn til å smile etterpå. RBK har slitt i det siste, og alt presset er på dem, sier Rismark.

NRK har vært i kontakt med bestefar Eggen, som ikke ønsker å uttale seg om det forestående oppgjøret.

Nils Arne Eggen på trenerbenken i 2010

KJENT STIL: Nils Arne Eggen på sidelinjen i en Europa League-kamp i 2010.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Spilte for naboklubben

Rismark sier han fulgte mye med på Rosenborg som gutt, men som spiller har han vært i naboklubben Ranheim og hatt fokuset sitt der.

– Jeg har ikke noe spesielt forhold til Rosenborg. Bortsett fra denne familierelasjonen som blir blåst opp med jevne mellomrom, humrer midtstopperen.

Rismark kom til Brann fra Ranheim i sommer . I de to siste kampene har han fått sjansen fra start, en mulighet 27-åringen har grepet begjærlig.

Selv om morfar fortsatt er Rosenborg-mann på sin hals, får barnebarnet jevnlig gode råd om utvikling, trening og kampforberedelser.

Lars Arne Nilsen og Christian Eggen Rismark

NY MIDTSTOPPER: Lars Arne Nilsen hentet Christian Eggen Rismark til Brann, fra Ranheim i Trondheim, nå i sommer.

Foto: Anders Hoven / Digitalsport

Sammenlikner Nilsen med morfar

Midtstopperen mener Brann-trener Lars Arne Nilsen har mye av det samme tankegodset som Eggen.

– Det er mye likt. Begge er opptatt av rollen hver enkelt spiller har og hvordan den påvirker resten av laget. Det finnes noen kjennetegn på trenere som lykkes. Lars Arne har dem, skryter 27-åringen.

Tidligere sportskommentator i NRK, Arne Scheie, mener Rismark er en spennende tilvekst.

– Han har noe beckenbauersk over seg i måten han fører ballen på. Flott for Brann, som nå har tre gode midtstoppere å velge blant. Men jeg vil jo tro det er noe spesielt for Nils Arne å ha barnebarnet sitt i Brann, sier Scheie.

– Vil være stort å ta gull med Brann

Trønderen kniver om en plass i startelleveren foran søndagens batalje, den mest avgjørende toppkampen i Bergen siden tilsvarende situasjon i tredje siste serierunde mellom samme lag høsten 2006. Da vant Rosenborg 3–1.

Året etter gikk klubben til topps for første gang på 44 år, og hele byen gikk amok i en vill gullfeiring det fortsatt snakkes om.

– Det vil være veldig stort å ta gull med Brann. Det blir ikke så mye større, i alle fall ikke i Norge, avslutter Rismark.