Trekker seg ut av valgkampen

Ordfører Trude Drevland velger å gå ut i ulønnet permisjon, etter at statsadvokaten gjenopptok undersøkelsessaken mot henne.

Trude Drevland 1

TAR PERMISJON: Trude Drevland ønsker ikke at undersøkelsessaken mot henne skal komme i veien for valgkampen til Høyre.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Valglogo

– Jeg ønsker ikke at undersøkelsessaken skal komme i veien for det viktige valgkamparbeidet partiet gjør. Det er Høyres politikk som skal være i fokus i valgkampen. Derfor velger jeg å ta permisjon mens politiet vurderer dette, sier Trude Drevland.

I pressemeldingen står det at permisjonen vil vare fra 1. september frem til politiets undersøkelsessak er avsluttet.

Det ble i dag besluttet av statsadvokaten kommer til å gjenåpne saken mot Trude Drevland, etter at politimester John Reidar Nilsen i Hordaland politidistrikt ba om at dette ble gjort.

– Det er ikke naturlig for meg å kommentere politiets arbeid, sier Drevland.

– Ny tøff runde

Fylkessekretær i Høyre, Charlotte Spurkeland, sier saken er vanskelig for Drevland.

– Dette har vært en ny tøff runde for Trude, og vi synes det er prisverdig at hun er opptatt av det er Høyres politikk som skal være i fokus i valgkampen.

De ønsker nå å få en avklaring så fort som mulig.

– Jeg tror vi må respektere at hun ønsker å ta denne permisjonen. Men vi er opptatt av undersøkelsessaken kan gå så fort som mulig, sånn at saken kan bli avsluttet.

Stormet rundt ordføreren

Bergensordføreren ble etter cruisebåt-dåpen i Vågen på 17. mai anklaget for å ha brukt sin posisjon som ordfører til fordel for rederiet Viking Cruises.

Etter skipsdåpen dro Drevland også på cruise på skipet hun er gudmor for. Etter at politiet henla saken har Drevland innrømmet at hun takket ja til et gratis cruise sammen med en venninne. Senere trakk hun seg fra turen.

Drevland ble sykemeldt i to måneder etter bråket, før hun kom tilbake på jobb i august.