Hopp til innhold

Gråtende Drevland beklaget sviktende dømmekraft

Bergensordføreren snakker ut om skipsdåpsbråket og mannens fengselsdom. – Omgivelsene mine har skjønt at det måtte smelle, men jeg har ikke skjønt det, sa Trude Drevland.

Trude Drevland snakker om den vanskelige tiden.

SNAKKET OM MANNEN: Ordfører Trude Drevland kommenterte for første gang straffesaken mot sin mann, tidligere advokat Odd Drevland.

Det var en sterkt preget ordfører Trude Drevland som under en pressekonferanse i dag på det sterkeste beklaget at hun har gitt uriktige og til dels motstridende opplysninger i saken rundt skipsdåpen i Vågen 17. mai.

– Dømmekraften min har ikke vært som den skulle. Det er jeg klar over nå, sa Drevland til pressen og bystyrets gruppeledere.

– Dette kan ha tæret på tilliten til meg og partiet mitt, og i så fall er det leit. Men jeg skal prøve å rette opp i det.

Odd Drevland

DØMT: Tidligere advokat Odd Drevland ble tidligere i år funnet skyldig i underslag og dømt til ubetinget fengsel.

Foto: Johansen, Rune / SCANPIX

– Ingen skulle se hva som foregikk

Ordføreren har fått sterk kritikk for sitt engasjement i forbindelse med dåpen av cruiseskipet «Viking Star» i Bergen 17. mai. Drevland var gudmor for skipet, og har erkjent at hun dro til Venezia på rederiets regning i forkant av dåpen.

Under etterspillet har hun også gitt motstridende opplysninger om flere forhold i media.

– Jeg har gjort flere feil. Men jeg har gjort det for å fremme Bergens beste. Målet var aldri personlig vinning, sa Drevland.

Tidlig i pressekonferansen kom hun inn på straffesaken mot hennes mann, tidligere advokat Odd Drevland , som nylig ble dømt til ubetinget fengsel i to år og ni måneder for underslag i forbindelse med hans advokatvirksomhet.

Saken sprakk i media kort tid etter at Trude Drevland gikk i gang på inneværende ordførerperiode.

– I en lang periode de siste 3,5 årene har jeg kjent på følelser som svik, sinne og sorg. Men jeg bestemte meg for at ingen skulle se på meg hva som foregikk på hjemmebane, fortalte Drevland.

– Jeg har gravd meg ned i arbeid fordi jeg har vært livredd for ikke å være beskjeftiget til enhver tid.

Står ved sin manns side

Hun fortalte at straffesaken mot hennes mann har vært en stor belastning både for henne og parets øvrige familie.

– At jeg skulle bli dratt inn i dette, så jeg aldri komme. Alt ble snudd opp-ned, og jeg måtte erkjenne at ingenting ville bli som før. Det er nesten ufattelig at jeg har en mann som skal sone. Å tenke på konsekvensen av dette, tør jeg nesten ikke

Paret har vært utsatt for en rykteflom i forbindelse med rettssaken. Ordføreren har så langt ikke kommentert saken offentlig, og koplingen mellom de to har ikke vært mye fremme i pressen under straffesaken.

Ordføreren er helt klar på at hun fortsatt står ved sin manns side.

– Odd er en mann jeg har vært gift med i 33 år, og det skal jeg fortsette å være - også når han er ferdig med å sone. For et ekteskap er ikke bare gode dager.

Forlenget sykmelding

Trude Drevland har vært sykmeldt siden 5. juni og fortalte at hun fortsatt vil være sykmeldt i en periode.

– Hvorfor i all verden forteller jeg dere dette? Jo, fordi jeg må gripe fatt i en situasjon som altfor lenge har ligget der, og som jeg kjenner er blitt altfor mye. Dette er hvordan livet mitt har vært i tre og et halvt år. Mye av dette har jeg ikke sagt høyt til noen før, sier Drevland.

– I en periode var det slik at jeg nesten lette etter oppdrag. Hvis jeg så at det stod en hel fridag på kalenderen, var jeg redd for at jeg ville få tid til å sette meg ned og tenke på hvordan verden egentlig var og hvordan ting kom til å bli.

Hun mener likevel at den belastende perioden privat ikke har gått utover hennes gjerning som ordfører i Bergen.

– Jeg har gitt alt og sannsynligvis mer enn det. Oppgaven min er å gjøre alt for Bergen, og det har jeg gjort. Men i denne perioden har nok dømmekraften min ikke vært som den skulle. Det er jeg klar over nå.

Ordføreren avsluttet pressekonferansen med å love at hun er tilbake etter ferien.

Jeg kommer tilbake for fullt. Vær trygg!