Drapsmannen har gått fri i én uke

Politiet står fortsatt uten mistenkte etter det brutale drapet på Hilda Feste (98).

Video Fortsatt ingen minstenkt i drapssaken i Os

– Det er ingenting nytt i saken. Vi har fremdeles ingen konkrete mistenkte, sier politiadvokat Ørjan Ogne ved Hordaland politidistrikt til NRK.no.

Venter på DNA-svar

Politiet har heller ikke fått svar på DNA-prøvene som er sendt til Folkehelseinstituttet for analyser. Dermed er det fortsatt uvisst om drapsmannen har lagt igjen biologiske spor.

Av samme grunn venter politiet med å sette i gang masseinnsamling av DNA fra menn i aktuell alder.

– Først må vi vite at vi har drapsmannens DNA. Ellers er det ikke noe stort poeng i å sette i gang en slik innsamling, sier Ogne.

Én uke siden drapet

Gamleheimshagen

ÅSTEDET: Hilda Feste (98) ble brutalt drept i sin egen bolig.

Foto: Ketil Jordan / NRK

Det er nå gått én uke siden det meningsløse og brutale drapet på den 98 år gamle Os-kvinnen. Gjerningsmannen går fortsatt løs. Hilda Feste rakk selv å utløse trygghetsalarmen da hun ble overfalt inne i sin egen omsorgsleilighet i Gamleheimshagen på Os om kvelden første nyttårsdag. En hjemmesykepleier rykket ut til leiligheten. Da hun åpner døren og går inn, blir hun vitne til at en mann forgriper seg seksuelt på den gamle kvinnen.

Den sjokkerte sykepleieren trekker seg tilbake og varsler politiet ca. kl. 21.20. Litt etter går hun tilbake til leiligheten, sammen med to andre kolleger. Sammen finner de 98-åringen død på sitt eget soverom. Gjerningsmannen er forsvunnet fra stedet. Obduksjonen viser at Hilda Feste døde av voldsom vold mot hodet.

To menn sjekket ut av saken

Politiet har sjekket to menn i forbindelse med saken. En 42 år gammel mann ble pågrepet i en annen sak samme kveld og dagen etter formelt siktet i drapssaken. Han ble raskt sjekket ut av saken og løslatt. Før helgen gikk politiet også til pågripelse av en kikker, som i avhør har vedgått å ha plaget kvinner i Os i tiden før drapet. Politiet slo raskt fast at heller ikke han hadde noe med saken å gjøre.

Etter en ukes etterforskning står politiet altså fortsatt uten noen konkrete mistenkte.

LES OGSÅ: Stor skepsis til at Kripos ikke blir mer involvert i drapssaken i Os | – Svært uheldig at politiet brukte så lang tid på å rykke ut | – Trenger ikke være seksuelt motiv

– Så normal begravelse som mulig

Kappelan Knut Ivar Askeland

TAR SEG AV FAMILIEN: Kappelan Knut Ivar Askeland var den som måtte gi familien det tunge budskapet første nyttårsdag.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

Kommende fredag kl. 13.00 blir Hilda Feste bisatt fra Os kirke. Kappelan Knut Ivar Askeland, som har hatt tett kontakt med de pårørende etter drapet, sier til lokalavisen Os og Fusaposten at familien er forberedt på at mange vil ønske å delta i seremonien.

Det er allerede varslet at pressen vil få være til stede, fotografere fra et bestemt punkt, samt få utskrift av minnetalene, men familien ønsker å bli skjermet i størst mulig grad.

– I den unntakstilstanden som har vært etter drapet, ønsker familien å ha en så normal gravferd som mulig, sier Askeland til lokalavisen.

LES OGSÅ: Presten: – Et møte med ondskapen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.