Bergensfamilie strandet i Hellas

Familien skulle ha vært i Bergen på fredag, men det satte streikelystne grekerene en stopper for.

Nicolay, Nicoline og Linda Wiederstrøm er strandet på Naxos

Nicolay, Nicoline og Linda Wiederstrøm, skulle gjerne vært tilbake i Norge. Enn så lenge har de strendene på Naxos for seg selv.

Foto: Nicoline Wiederstrøm / Fotomontasje

Nicolay, Nicoline og Linda Wiederstrøm dro på ferie på egenhånd, og får derfor ingen hjelp fra reiseselskap. Forsikringsselskapet dekker heller ikke steik, dermed må familien punge ut for nye flybilletter og forlenget ferie.

– Vi reiste på egen hånd med fly til Athen og ferge ut til Naxos. Nå kommer vi oss ingen vei, for det går ingen ferger. Så vi rakk ikke flyet vårt, som gikk fredag morgen, forteller Nicolay Wiederstrøm.

Widerstrøm er på ferie med sin kone Linda, og datteren Nicoline (15).

Mange grekere streiker for å vise sin misnøye mot spareplanen som skal sørge for at landet ikke går konkurs. Offentlig ansatte og studenter har kjempet imot spareplanen, mens regjeringen har presset på for å få den gjennom. Sparetiltakene fører til høyere skatter og kutt i offentlige tjenester.

Håper å være hjemme på torsdag

– På fredag ble vi forespeilet at vi kom oss avgårde med en båt i dag. Men streiken er utvidet med 48 timer. De kan jo like gjerne si det igjen på tirsdag, så vi satser på å komme oss avgårde til Athen med fly.

Flyene går til og fra øyen, men Wiederstrøm forteller at flyene fra øyen har vært smekkfulle. Men familien har fått billetter til den greske hovedstaden på onsdag, og satser på å være hjemme i Bergen på torsdag, dersom de får tak i flybilletter til Norge.

– Det er ikke det verste stedet å bli sittende fast, men sesongen er jo helt på hell. Så det er mye som her stengt her nede nå, forteller han om ferien som plutselig blir minst 16 dager lang.

Generalstreik i Hellas

Streiken førte til at bosset lenge ble liggende i gaten å lukte. Nå er det fjernet.

Foto: Nicoline Wiederstrøm

– Tenkte at det ikke ville skje oss

Han forteller at de tre bergenserne ble litt fortvilet da de fant ut at de ikke kom seg hjem som planlagt.
– Det er jo ikke så veldig mye vi kan gjøre med dette, men vi har jo en jente som gjerne skulle ha vært på skolen.

– Var dette noe dere hadde tenkt at kunne skje?

– Jada, det er jo en risiko. Selv om risikoen var stor, tenker man jo alltid at det ikke skjer med oss, forteller bergenseren.