NRK Meny
Normal

Arna-Bjørnar best i by'n - igjen

Arna-Bjørnar befestet sin posisjon som storesøster i Bergen etter 4-1-seier over Sandviken på bortebane lørdag. – Deilig å vinne slike kamper, sier Erika Skarbø.

363 tilskuere på solfylte Stemmemyren i Bergen fikk se en fartsfylt åpning på lokaloppgjøret, hvor overraskelseslaget Sandviken bet godt fra seg og viste tenner. Men et selvmål i kampens tiende minutt gjorde at luften gikk litt ut av ballongen.

Ned på jorden etter sterke seire

Da Amalie Vevle Eikeland la på til både 0-2 og 0-3 før pause, så det hele ut til å være avgjort. Karoline Bakke skapte likevel ny spenning to minutter etter pause, da hun reduserte til 1-3. Kvareret senere satte imidlertid Kristine Hegland punktum for kampen, da hun satte inn bortelagets fjerde scoring for dagen.

Dermed kom Sandviken ned på jorden igjen med et brak, etter oppsiktsvekkende seire over fjorårets seriemester Røa hjemme og Vålerenga borte.

LES OGSÅ: Landsem imponert over Sandviken

– Vi slipper inn for lette mål. Da blir det vanskelig mot et så godt lag. Skal vi slå Arna-Bjørnar, bør vi få det første målet, sier trener Øyvind Nordtveit til NRK.no.

– Arna-Bjørnar har det beste laget

Han lar likevel ikke resultatet ødelegge gleden over lagets sterke vårsesong, som gjør at Sandviken før dagens kamp lå på fjerdeplass på tabellen.

– Forskjellen fra i fjor er at vi tør holde ballen i laget, noe vi så også i dag. I tillegg har vi vært gode foran mål. Men alle som følger med i fotball, vet at Arna-Bjørnar har det beste mannskapet, sier Nordveit.

Sandviken-spiss Melissa Bjånesøy klarte ikke lure noen baller bak rutinerte Erika Skarbø. Men heller ikke 20-åringen ville deppe for mye etter tapet mot byrivalen.

– Jeg håper vi klarer å riste denne kampen fort av oss og komme kjapt opp igjen. Vi har hatt god flyt denne sesongen. Men det kommer noen nedturer også, og de må vi takle, sier storscoreren.

– Gøy å vinne slike kamper

Arna-Bjørnar-keeper Erika Skarbø la ikke skjul på at seier over Sandviken betyr mye både for henne og laget.

– Vi har vært best i by'n en god stund, og det viser vi igjen i dag, gliser hun etter kampen.

– Byderby er viktige kamper. Vi har ikke lagt så veldig vekt på det i kampforberedelsene, men det er alltid gøy å vinne disse kampene, sier Skarbø.

Frykter korsbånd-skade for Himle

Et skår i gleden for Arna-Bjørnar var at vossingen Laila Himle måtte hjelpes av banen etter bare ni minutter med store smerter etter å ha blitt taklet innenfor Sandvikens sekstenmeter. Nå frykter både 21-åringen og støtteapparatet at sesongen kan være over for hennes del.

– Vi vet at skaden er i kneet og frykter at korsbåndet har røket. Mer vet vi ikke nå. Vi må få tatt et røntgenbilde først, så på mandag vet vi sikkert mer, sier Arna-Bjørnar-trener Morten Kalvenes til NRK.no.

Laila Himle har også tidligere røket korsbåndet, noe som gjør at hun umiddelbart tok den nye skaden svært tungt.

– Hun er selvfølgelig veldig lei seg akkurat nå, men alle i laget gjør det de kan for å støtte henne, sier Kalvenes.

Siste video

13 lam rømde då bilen dei vart frakta med kolliderte. Dyretransporten fekk ein brå stopp og sauene stakk til skogs.
 Programleder Mariann Reikerås