NRK Meny
Normal

– Gi oss Hødd i semifinalen

Branns Fredrik Nordkvelle er ikke i tvil om hvem han vil ha som neste motstander.

Direkte fra Ullevaal stadion. Programleder: Knut Nesbø.

4-4-2: Veien til Ullevaal: Trekning semifinaler

26-åringen fra Porsgrunn kunne søndag juble både for scoring og for avansement i cupen da Brann slo serieleder Strømsgodset 4-3 i et nervepirrende cupdrama på Brann Stadion. Scoringsjubelen var såpass at Nordkvelle etterpå fikk dårlig samvittighet overfor gamle lagkamerater og Godset-fansen.

Dårlig samvittighet overfor Godset

– Jeg hadde ikke tenkt å juble hvis det ble scoring. Men det ble litt kortslutning fordi det var så deilig å få utlikning til 2-2. Jeg håper de forstår at det var en spontan reaksjon, sier Nordkvelle til NRK.no.

SE SCORINGEN HER:

Fredrik Nordkvelle header ballen i mål og det er uavgjort i kvartfinalen.

HER LAGER HAN 2-2: Nordkvelle header i mål og utlikner for Brann.

Nå håper både Brann og Bergen på klubbens andre cupfinale på rad. I fjor ble det tap på Ullevaal for Aalesund, i det som sett med bergenske øyne var en blodfattig og begredelig kamp.

Huseklepp vil ha sitt andre gull

– Nå er vi et steg nærmere, og jeg håper virkelig vi klarer å komme oss helt frem til finalen. Jeg har ikke cupgull, så det hadde vært gøy, sier Bergens hjemvendte sønn, Erik Huseklepp, som spilte for engelske Portsmouth da Brann tok sølv i cupen i fjor. Han er en av få på dagens Brann-lag som var med på å vinne serien i 2007.

Skal Brann-spillerne få revansj i cupen, må de slå enten Molde , Tromsø eller Hødd i semifinalen. Klokken 12.15 blir semifinalemotstanderne trukket, noe du kan se direkte på NRK.no og NRK1.

NETT-TV DIREKTE: Følg NM-trekningen her

– Hødd er ønskemotstanderen

– Hødd måtte være ønskemotstanderen. I cupen er alle kamper tøffe, og vi tar det vi får. Men forhåpentligvis er Hødd lettere å slå enn de andre, sier Nordkvelle til NRK.no.

Bergens hjemvendte sønn, Erik Huseklepp, er ikke like bastant. Både han og trener Rune Skarsfjord er langt mer opptatt av hvor semifinalen blir spilt.

– Jeg håper det blir på Brann Stadion, sier Huseklepp.

– Bare vi får hjemmekamp, så er alle sammen drømmemotstandere, sier Skarsfjord.

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo