NRK Meny
Normal

– Bevaring av regnskogen kan forebygge en ny flyktningkrise

Akvariet i Bergen åpnet i dag en regnskogutstilling i forbindelse med NRKs TV-aksjon. – Ved å bevare regnskogen forebygger vi en ny flyktningkrise, sier lederen i Regnskogfondet.

Denne høsten går inntektene av TV-aksjonen her på NRK til Regnskogfondet. I den forbindelse åpnet regnskogutstilling på Akvariet fredag.

VISER FREM REGNSKOGEN: Akvariet i Bergen åpnet utstilling. Foto/redigering: Sigurd Hamre/NRK

– Vi er alle berørt av flyktningkatastrofen i Middelhavet, og vi må slutte opp rundt den. Samtidig må det ikke komme i veien for å forebygge framtidige katastrofer. Hvis vi ikke bevarer regnskogen kan kanskje menneskene som bor der bli drevet på flukt, sier Lars Løvold, daglig leder i Regnskogfondet.

Lars Løvold

TROR PÅ ENGASJEMENT: – Jeg tror den norske folk klarer å både engasjere seg i flyktningkrisen og støtte TV-aksjonen, sier Lars Løvold.

Foto: Inger Marie Norstrøm / NRK

Han var på Akvariet i Bergen i dag for å være med på åpningen av en regnskogutstilling. Hundrevis av sommerfugler ble sluppet løs i rommet, som er gjort om til en miniatyrversjon av regnskogen.

Dette skal bidra til å sette søkelyset på årets TV-aksjon – å bevare et regnskogområde større enn Norge og Danmark til sammen.

– Det å forebygge er kostnadseffektivt og ekstremt viktig. Jeg tror det norske folk klarer å både engasjere seg i flyktningkrisen og støtte TV-aksjonen, sier han.

Se reportasje fra åpningen av regnskogutstillingen i videovinduet øverst.

Halvert siden andre verdenskrig

Inne i den nye utstillingen på Akvariet er det varmt og klamt. Sommerfuglene flyr rundt i rommet, og apekatter hopper rundt i trærne.

– Vi står her og svetter, og får en opplevelse av den tropiske regnskogen. Vi møter litt av frodigheten og dyrelivet som er i regnskogen, samtidig som vi får vite hvor viktig regnskogen er for klimaet, sier Lars Løvold.

Når publikum kommer ut av rommet, blir de møtt av plakater med informasjon om regnskogen, hvor viktig den er og hvordan den har blitt halvert siden andre verdenskrig.

– TV-aksjonen har som mål å ta vare på noen av de viktigste regnskogområdene i verden. Det bor én million mennesker i disse områdene, og vi skal bevare regnskogen og sikre livsgrunnlaget til disse menneskene, sier Løvold.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik