Ville bruke datter som surrogatmor

Den hovedtiltalte 64-åringen i overgrepssaken i Alvdal påstår at ekssamboeren ville bruke datteren sin som surrogatmor for å få et barn til.

Overgrepssaken i Alvdal.
Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Den hovedtiltalte mannen i overgrepssaken fortsatte sin forklaring i retten i dag. Og han kom med alvorlige påstander mot moren, den tidligere samboeren sin.

64-åringen hevdet i retten i dag at ekssamboeren ville skaffe seg et barnebarn som hun kunne misbruke fra barnets fødsel og frem til det ble tre år.

Kvinnen ville bruke sin egen voksne datter som surrogatmor, og levere barnet tilbake til henne når det ble så gammelt at det begynte å huske, hevdet mannen.

Hans forsvarer Sverre Næss sier at opplysningene kan bekreftes av den påtenkte surrogatmora.

Stefaren tegner et bilde av en pedofil kvinne som brukte sine egne barn, og som ville at andre menn også skulle bruke dem.

Bortforklarer nakenbilder

Sin egen rolle forsøker han å tone ned. Han sier han ble dratt inn i det, var ukomfortabel med mye av det som skjedde og tok bilder for å ha dem som bevis.

Aktor har i dag gått gjennom en rekke bilder av barna til ekssamboeren, nakne og halvnakne og i seksualiserte situasjoner med moren.

64-åringen hadde problemer med å forklare hvorfor han tok bildene. Han forsøker å bortforklare de fleste av dem.

Han sier at ekssamboeren ba ham om å ta bildene. Han sier han tok bildene for å dokumentere hva som skjedde i huset. Han sier datteren på 11-12 år oppførte seg veldig spesielt og stilte opp i spesielle positurer og at han ville dokumentere det.

Hundrevis av sexbilder

For å forklare hvorfor han tok bilder av kjønnsorganene og brystene til jenta, sier han at hun var kommet i puberteten og at ekssamboeren ville ha bilder av det.

Han innrømmer at han tok en bildeserie som viser moren i seksuelle situasjoner med sønnen på 10 år en gang vinteren 2007.

- Tenkte du på gutten i denne situasjonen, spør aktor?

- Nei, jeg gjorde nok ikke det. Jeg snakket til henne etterpå, men jeg gjorde ikke noe, nei. Bildene tok jeg for å ha bevis, sier han.

- Hvorfor meldte du ikke fra til noen, spør aktor?

- Nei, helsa var dårlig og jeg hadde ingen å snakke med. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, svarte han.

– Ikke noe å le av

Retten ble vist alle bildene aktor gikk gjennom i dag. Da tiltalte bladde opp det ene bildet, lo han. Det fikk dommer Tom Urdahl til å reagere.

- Dette er ikke noe å le av. Det er svært krenkende bilde. Jeg må be deg om å kontrollere den slags følelser, sa dommeren.

64-åringen tok også bilder av ekssamboeren mens hun hadde sex med tiltalte nummer 5 i saken. Han vet ikke helt hvorfor og innrømmer at barna nok var til stede.

Tidligere dømt for overgrep

I retten i dag, kom det også fram at stefaren tidligere er dømt for utuktig omgang med to unge jenter.

Han sier nå at ekssamboeren kanskje visste om det og at det var derfor hun tok kontakt med ham.

64-åringen har erkjent et seksuelt overgrep mot datteren til ekssamboeren i denne rettsaken. Han mener han ble presset inn i situasjonen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.