NRK Meny
Normal

Vil investere en halv milliard på Tolga

Synnøve Findens eiere satser hardt i matmarkedet og er klare for å investere tungt på utbyggingen av meieriet på Tolga. Det betyr sårt tiltrengte arbeidsplasser.

Synnøve Finden

Synnøve Findens eiere har ambisjoner om å bli en totalleverandør i meierimarkedet. Derfor vil de nå investere tungt på Tolga i Hedmark.

Meieriselskapet har kjøpt et industribygg på 15.000 kvadratmeter som skal bli deres nye flaggskip. Her vil eierne få utløp for store ambisjoner i det norske matmarkedet.

– Vi vil bygge et komplett meieriselskap. Vi ønsker å skape verdier i norsk landbruk og har klart å få med oss investorer på det, sier Jan Bodd, en av partnerne i investeringsselskapet Scandza, som altså eier Synnøve Finden, til Finansavisen.

Vil satse på flere produkter

En halv milliard kroner legges på bordet for å slå seg opp i meierihyllene. Det er yoghurt som vil bli den store satsingen.

– Vi vil satse på å utvikle yoghurt-porteføljen vår. Vi er allerede ganske store på yoghurt som vi importerer fra Hellas, sier Bodd til avisen.

I tillegg vurderer de satsinger på produkter som knekkebrød, frokostblandinger, smørprodukter og juice.

– Hjertelig velkommen

Nyheten ble ikke overraskende tatt svært godt i mot i Tolga.

– Det er veldig gledelig at Scandza og SF vil etablere ny meierivirksomhet på Tolga, og jeg ønsker de hjertelig velkommen, sier ordfører Ragnhild Aashaug.

Hun mener Tolga er et ideelt sted for en slik satsing.

– Vi er en region med høy kompetanse innen næringsmiddel og med store fagmiljøer på dette feltet. En slik slik storsatsing passer derfor godt inn hos oss og i regionen, og vil være attraktivt for kommende arbeidstakere innen dette fagfeltet.

Ønsker konkurranse

Jan Bodd anslår meierimarkedet til å være verdt 20 milliarder i året og vil utfordre Tine og Q Meierier. Likevel legger han ikke skjul på at de trenger noen politiske rammebetingelser for å lykkes. Derfor krysser de fingrene for at de vil få drahjelp av Landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

– I 2018 skal Landbruksdepartementet revurdere melkeforliket. Vi er avhengig av at Stortingets ønske om konkurranse i meierisektoren på like vilkår gjennomføres. Vi har stor tillit til at statsråd Jon Georg Dale vil legge til rette for det i sin melding til Stortinget senere i år.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Valdresflye åpner klokka 10

    Fylkesvei 51 over Valdresflye er stengt på grunn av dårlig vær, men skal åpne igjen klokka 10, melder NRK Trafikk.

  • - Må vurdere kommunesammenslåing

    Rådmann i Skjåk, Svein Holen, mener k ommunene i norddalen bør vurdere sammenslåing, skriver gd.no. Han mener at utfordringene for kommunene i regionen er så store at interkommunalt samarbeid ikke lenger er nok.

  • Lysraketter i Rendalen

    Det vil bli oppskyting av blant annet lysraketter i forbindelse med en filminnspilling mellom Gravåsen og Sølenskardet i Rendalen denne helga. Ifølge brannvesenet blir dette godt synlig på kveldene og om nettene fram til mandag.