NRK Meny
Normal

Full granskning av stupetårn-skandalen

Kostnadssprekken knytta til det nye stupetårnet i Hamar skal nå granskes. – Ingen skal slippe unna, sier prosjektsjefen.

Stupetårn Hamar

Stupetårnet ved vannkanten i Hamar er blitt en real politisk hodepine, etter store budsjettsprekker.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Prosjektsjef Ole Jonny Eriksen varsler nå en full gransking av stupetårnsaken i Hamar kommune. Det skriver H-A i dag.

– Vil adressere problemene

– Det er for å få adressert problemene der de hører hjemme og sette inn sanksjonsmuligheter der de er. Ingen skal slippe unna uten at ansvaret adresseres, sier Eriksen til avisa.

Det nye stupetårnet på Koigen skulle etter planen stå klart til badesesongen 2013. Tårnet er fortsatt ikke ferdig, og underveis har kostnadsrammen for bygget økt flere ganger.

Ekstrakrav avvist

I utgangspunktet skulle tårnet koste 1,5 millioner. Sluttsummen for anlegget har nå nådd i underkant av 15 millioner kroner. Kostnadene økte da stupetårnet slet seg tidligere i august og fikk skader som følge av dette.

– Vi skal gå grundig inn i hvordan prosjektet er kjørt. Det er mange forhold som nevnes som jeg ikke synes er gode nok forklaringer, sa Hamar-ordfører Morten Aspeli til NRK for to uker siden.

I tillegg til økte utgifter etter at tårnet slet seg, har også entreprenører levert et ekstrakrav på 900 000 kroner. Det la Eriksen fram for formannskapet i Hamar onsdag. Dette kravet ble ikke akseptert av kommunen.

Det ble dårlig med stuping i løpet av sommeren 2013. Etter planen skal tårnet være klart til bruk i september. Se video her:

Politikerene i Hamar vedtok å bygge et stupetårn i Mjøsa for 1,5 million kroner, som skulle stå ferdig i sommer. Tårnet er ikke ferdig, og sluttregninga ser nå ut til å bli på minst 14 millioner kroner.

Stupetårnet i Koigen er blitt mye dyrere enn planlagt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Niendeplass for Johansson

    Hopperen Robert Johansson fra Søre Ål endte på niendeplass under dagens verdenscuprenn i Engelberg. Johansson lå på andreplass etter første omgang etter et sterkt hopp, men klarte ikke helt å følge opp i den andre omgangen.

    Robert Johansson
    Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
  • Langt hopp av Lundby

    Maren Lundby fra Kolbukameratene er i storform. Under første omgang av laghoppingen fra Hinterzarten hoppet Lundby 109 meter, lengst av samtlige hoppere. Det norske laget ligger på sjuendeplass etter første omgang. Japan leder foran Tyskland.