NRK Meny
Normal

Tiltalt for å ha slått i hjel en bekjent - i dag må mannen møte i retten

En mann i 30-årene fra Eidskog må i dag møte i retten tiltalt for å ha slått i hjel en bekjent i fjor sommer og skadet en annen med øks.

Dødsfall i Tobøl i Eidskog

TOBØL: Den døde ble funnet utenfor et bolighus på Tobøl i Eidskog i fjor sommer.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Det var den 25. juli i fjor at en mann ble funnet død utenfor et bolighus på Tobøl i Eidskog. Politiet betegnet dødsfallet som mistenkelig, og pågrep kort tid etterpå mannen som nå er tiltalt for drapet.

Denne uken må den 37 år gamle mannen fra Eidskog møte i retten tiltalt for forsettlig drap.

Omfattende vold

Obduksjonsrapporten viste at den drepte ble utsatt for svært brutal vold med slag og spark mot hodet og brystet. Det er også brukt et slagvåpen som påførte alvorlige skader. Mannen i 40-årene døde av skadene etter kort tid.

– Min klient innrømmer at han har slått, men sier at det ikke var meningen å drepe og nekter derfor straffskyld, sier forsvarer Ingunn Camilla Tangen.

I tillegg til det svært brutale drapet, er 37-åringen også tiltalt for å ha slått en annen mann i 50-årene med øks og knyttneve mot hode og kropp. Denne hendelsen skal ha skjedd noen uker før drapet.

15 års fengsel

Statsadvokat Jo Christian Jordet

AKTOR: Statsadvokat Jo Christian Jordet er aktor i saken som går i Glåmdal tingrett.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Det er Statsadvokatene i Hedmark og Oppland som har tatt ut tiltale i saken.

– Dette er en alvorlig tiltale som har en strafferamme på 15 års fengsel, sier statsadvokat Jo Christian Jordet.

Den tiltalte har sittet varetektsfengslet siden han ble siktet i saken.

Det er satt av fem dager til saken i Glåmdal tingrett.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

  Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

 • Stort underslag for retten

  Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.

 • Folldal saksøker ikke Telenor

  Folldal kommune går ikke til økonomisk søksmål mot Telenor etter det alvorlige kabelbruddet i desember. Det sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen (bildet). Bruddet førte til at hele kommunen var uten bredbånd-, telefon- og mobildekning i ett og et halvt døgn.

  Ordfører Hilde Frankmo Tveråen
  Foto: Geir Olav Slåen